Jong stel heeft een eerste huis gekocht.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening om een woning mee te kopen. Bij het kopen van een huis leen je geld van de bank en financier je daarmee jouw droomwoning. Wat hierbij komt kijken en wat jij maximaal kan lenen lees je hier.

Maandlasten en maximale hypotheek berekenen

De eerste stap op weg naar jouw droomwoning is het berekenen wat je maximaal kan lenen.

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals jouw inkomen of hoeveel eigen geld je meeneemt. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie bereken je gemakkelijk wat jouw maximale hypotheek is en wat jouw verwachte maandlasten zullen zijn.

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Bij het kopen van een huis kun je een hypotheek afsluiten met NHG. Je betaalt dan een eenmalig bedrag waardoor de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning borg staat voor jouw lening. Mocht je tijdens de looptijd van de hypotheek buiten jouw schuld betalingsproblemen krijgen, dan zorgt het waarborgfonds voor de terugbetaling aan de Rabobank. Daarnaast betaal je voor een hypotheek met NHG een lagere rente.

Hypotheekvormen

Bij de Rabobank zijn er verschillende hypotheekvormen, die je ook met elkaar kan combineren. Je hypotheekvorm bepaalt de manier waarop je de hypotheek aflost. Het geld wat je leent van de bank voor het aankopen van een huis betaal je maandelijks terug. Dit wordt “aflossen” genoemd.

Wij denken graag met je mee over welke hypotheekvorm het beste bij jouw situatie past.

Hypotheekrente

Over het geld dat je leent betaal je maandelijks hypotheekrente aan de bank. Je kunt kiezen uit verschillende rentevastperiodes of een variabele rente. Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je korting krijgen op je hypotheekrente.

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Korting op je hypotheekrente

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We laten je zien dat er meer mogelijk is

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou.

Illustratie van een vrouw met een lamp boven haar hoofd

We begrijpen jouw situatie als geen ander

We begrijpen dat iedere situatie uniek is. Daarom zorgen wij ervoor dat jij een expert spreekt die snapt wat jij nodig hebt.

Gratis eerste huis gesprek

Behoefte aan een persoonlijk gesprek over jouw situatie?

Maak een afspraak met een financieel adviseur

phone

Hulp nodig?