Annuïteitenhypotheek

Netto maandlasten van de hypotheek worden steeds iets hoger.

Gelijke bruto maandlasten tijdens de rentevaste periodeLagere netto maandlasten in het begin bij hypotheekrenteaftrekZekerheid dat de hypotheek op einddatum volledig is afgelost
Grafiek Annuïteitenhypotheek met rente en aflossing

Wat is een Annuïteitenhypotheek?

Annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm. Met deze hypotheek blijven je maandlasten tijdens de gehele looptijd gelijk zolang de rente niet wijzigt. Het bedrag dat je iedere maand betaalt, noemen we de annuïteit. De annuïteit bestaat uit: aflossing en rente. De hoogte van de aflossing en het rentebedrag veranderen iedere maand. In het begin betaal je het grootste deel rente en los je minder af. Tegen het einde van de looptijd betaal je minder rente en los je juist meer af.

Hoe werkt een annuïteitenhypotheek?

Om te begrijpen hoe een annuïteitenhypotheek werkt vind je hieronder informatie over onder andere de maandlasten, de mogelijkheid tot hypotheekrenteaftrek en de Nationale Hypotheek Garantie.

Annuïteit vs. lineair

Annuïteit of lineair? Er zijn verschillen tussen een annuïtaire hypotheek en lineaire hypotheek. Zo zie je bijvoorbeeld dat bij een annuïteitenhypotheek de bruto maandlast gelijk blijft en bij de lineaire hypotheek de bruto maandlast elke maand daalt.

Wat betreft de netto maandlast: bij een Annuïteitenhypotheek stijgt de netto maandlast gedurende de looptijd en bij de lineaire hypotheek daalt elke maand de netto last. En bij een annuïteitenhypotheek is de aflossing binnen de annuïteit in het begin laag en wijzigt het bedrag maandelijks. Bij een lineaire hypotheek is de maandelijkse aflossing hetzelfde. Tot slot wordt er bij de lineaire hypotheek sneller afgelost door gelijkblijvende aflossing, hierdoor zijn de totale lasten lager dan bij een annuïteitenhypotheek.

Voorwaarden Annuïteitenhypotheek

Bij Rabobank kies je voor Basisvoorwaarden of Plusvoorwaarden. Welke het beste bij jou passen, hangt af van je voorkeur en wat mogelijk is in jouw situatie. Laat jezelf goed informeren als je een hypotheek afsluit. Lees de voorwaarden goed door, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen over de Annuïteitenhypotheek

Is een Annuïteitenhypotheek iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over een Annuïteitenhypotheek. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer