Lineaire Hypotheek

Maandlasten van de hypotheek worden steeds iets lager zolang de rente gelijk blijft.

Bruto maandlast bij aanvang het hoogst, maar daalt elke maandSnellere aflossing, totale lasten lager dan bij een AnnuïteitenhypotheekZekerheid dat de hypotheek op einddatum volledig is afgelost
Lineaire Hypotheek grafiek met rente en aflossing

Wat is een Lineaire Hypotheek?

Met een Lineaire Hypotheek dalen je maandlasten tijdens de looptijd zolang de rente gelijk blijft. Je maandlasten bestaan uit twee onderdelen: aflossing en rente. Het maandbedrag aan aflossing blijft gelijk. De rente betaal je over de resterende schuld. Die neemt steeds verder af, dus het bedrag dat je aan rente betaalt neemt ook af. Je maandlasten zijn in het begin het hoogst en dalen gedurende de looptijd. Handig als je stijgende uitgaven of minder inkomsten verwacht in de toekomst. De Lineaire Hypotheek is goedkoper dan de Annuïteitenhypotheek als je naar de gehele looptijd van de hypotheek kijkt. De schuld los je sneller af. Hierdoor betaal je over de totale looptijd minder hypotheekrente.

MoneyView logo Lineaire Hypotheken

Voorwaarden Lineaire Hypotheek

Bij Rabobank kies je voor Basisvoorwaarden of Plusvoorwaarden. Welke het beste bij jou passen, hangt af van je voorkeur en situatie. Laat jezelf goed informeren als je een hypotheek afsluit. Lees de voorwaarden goed door, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Is een Lineaire Hypotheek iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over een Lineaire Hypotheek. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.