Jong stelt bekijkt de 10 pluspunten van een Rabobank Hypotheek.

De 10 pluspunten van een Rabobank Hypotheek

Of je nu droomt van je eerste koophuis, iets groter wilt wonen of een plekje zoekt met kantoor aan huis, wij helpen je graag om financieel gezond te wonen. Dat vraagt om een hypotheek die bij je past. Daar helpen we je graag bij. Hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Waarom een hypotheek bij de Rabobank?

Onze hypotheken hebben veel voordelen en bieden flexibiliteit. Bekijk de 10 pluspunten:

1. Financieel gezond wonen met een passende hypotheek

De Rabobank kijkt niet alleen naar het bedrag dat je nu kunt lenen, maar ook of de lasten betaalbaar blijven bij een verandering in je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je je baan verliest of met pensioen gaat. Zo proberen we ervoor te zorgen dat je nu en in de toekomst prettig kunt wonen.

2. Maak zelf een betrouwbare hypotheekberekening

Kun je niet wachten om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen? Dat hoeft ook niet dankzij onze handige online berekentool. In deze berekentool krijg je direct een compleet beeld van je toekomstige hypotheek en maandlasten. Het invullen is eenvoudig en zo gebeurd.

Bereken je hypotheek

3. Korting op de advieskosten bij een goede voorbereiding op je adviesgesprek

Een huis kopen is al prijzig genoeg. Daarom helpt de Rabobank je graag besparen op de advieskosten. Upload de documenten in je eigen Rabobank Hypotheekdossier en deel het dossier met de financieel adviseur. Je krijgt dan tot € 300 korting op de advieskosten. De adviseur heeft de documenten minimaal vijf dagen voor het adviesgesprek nodig. Dan kan hij zich goed inlezen in jouw situatie.

4. Hypotheekofferte binnen? De hypotheek is van jou

Je hebt de offerte binnen. Dan kun je wat ons betreft eigenaar worden van het huis dat jij graag wilt kopen. Je krijgt meteen een offerte in plaats van een rentevoorstel. Zo’n rentevoorstel is namelijk geen garantie voor een hypotheek. Als je onze offerte tekent, weet je zeker dat je de hypotheek ook krijgt.

5. Jouw getekende hypotheekofferte is maximaal 12 maanden geldig

Heb je onze hypotheekofferte getekend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over een latere sleuteloverdracht. Bij ons is een offerte voor een hypotheek met Plusvoorwaarden maar liefst 12 maanden geldig. Voor de Basisvoorwaarden is dat 6 maanden. Zo heb je voldoende tijd om je bezig te houden met de leukere zaken rond het kopen van een huis. Bijvoorbeeld de inrichting van je nieuwe woning.

6. De rente in de hypotheekofferte krijg je zeker

Met onze hypotheek ben je zeker van de rente uit je hypotheekofferte. Stijgt de rente nog, dan geldt dit niet voor jou. Kies je voor een hypotheek met Plusvoorwaarden dan krijg je zelfs een lagere rente als de hypotheekrente in de tussentijd is gedaald. Met een hypotheek met Basisvoorwaarden krijg je geen lagere rente als de hypotheekrente daalt, maar krijg je gewoon de rente uit je hypotheekofferte.

7. Betaalrekening bij de Rabobank? Dan krijg je korting op de hypotheekrente

We belonen je graag als je klant van ons bent of wordt. Als je een betaalrekening hebt bij de Rabobank, dan krijg je korting op de hypotheekrente. Zo profiteer je van lagere maandlasten. Een van de voorwaarden is dat je inkomen op deze rekening binnenkomt.

Lees meer over betaalpakketkorting

8. Goede hypotheekmogelijkheden met een flexibel of geen vast inkomen

Geen vast contract en toch een hypotheek? Dat is in veel gevallen mogelijk bij de Rabobank. Wel zo prettig in een wereld met een groeiend aantal zzp’ers, ondernemers en uitzendkrachten. Om te beoordelen of je de hypotheek kunt krijgen, hebben we de volgende informatie nodig:

Zzp’ers en ondernemers

Ondernemer: jaarcijfers van de afgelopen drie kalenderjaren.Startende ondernemer: jaarrekening van een volledig jaar en een prognose van een accountant voor het komende jaar.

Flexwerkers

Flexwerker: inkomen van de afgelopen drie jaar.Startende flexwerker: perspectiefverklaring waarin staat dat je goede toekomstmogelijkheden hebt. Je krijgt deze van je uitzendbureau als je hier minimaal 1 jaar voor werkt.

Lees meer over een hypotheek zonder vast contract

9. De rente op je bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Of laat je een kluswoning verbouwen naar jouw smaak? Dan heb je te maken met een bouwdepot. Op deze rekening staat het deel van de hypotheek dat nodig is voor de bouw of verbouwing. Je betaalt hiervan de facturen van de aannemer. De rente die je op je bouwdepot ontvangt, storten we maandelijks op je betaalrekening. Bij ons is de rente op je bouwdepot gelijk aan de rente van je hypotheek. De rente op je bouwdepot verandert niet. Ook niet als de rente op jouw hypotheek verandert. Een bouwdepot loopt maximaal twee jaar.

Lees meer over een bouwdepot

10. Tot 20% van de oorspronkelijke hypotheek zonder vergoeding aflossen

In de hypotheekvoorwaarden staat welk percentage je vergoedingsvrij extra kunt aflossen. Zo betaal je een deel van jouw hypotheek terug en kun je ervoor zorgen dat het maandbedrag daalt. Bovendien heb je minder kans op een restschuld. Een prettig idee. Er zijn ook andere mogelijkheden om meer met je geld te doen. Met de afloscheck bereken je wat extra aflossen of een alternatief je kan opleveren.

Lees meer over extra aflossen

Moneyview rating 2019

Passende hypotheekvoorwaarden

Bij de Rabobank kun je kiezen uit een hypotheek met Plusvoorwaarden of Basisvoorwaarden. Welke vorm bij jou past, hangt af van de mogelijkheden en mate van flexibiliteit die je belangrijk vindt. Productvergelijker MoneyView waardeert de vele mogelijkheden van onze hypotheken met Plusvoorwaarden voor het vijfde jaar op rij met de maximale 5 sterren.