Hoe wil je straks wonen? Verhuizen of je huidige woning aanpassen omdat deze niet meer past bij je woonwensen. Op IkWoonLeefZorg.nl vind je praktische tips en handige oplossingen over langer zelfstandig wonen, zorg en mantelzorg. Rabobank heeft dit platform samen met Interpolis ontwikkeld.

Fijn wonen e-magazine

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van informatie over zelfstandig wonen, duurzaam wonen, wonen met zorg, mantelzorg en geldzaken? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van IkWoonLeefZorg.nl. Je ontvangt de nieuwsbrief twee tot drie keer per maand. Daarnaast ontvang je ook gratis het e-magazine Het Nieuwe Wonen. Vol inspirerende verhalen en handige tips die je helpen om fijn, duurzaam en comfortabel te blijven wonen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nu actueel op IkWoonLeefZorg

Het bereiken van je AOW-leeftijd is een belangrijke mijlpaal. Het is niet alleen het moment waarop je voor het eerst AOW ontvangt. Je krijgt ook te maken met veranderingen in de belastingen, de zorgverzekering en eigen bijdragen.

Dit moet je weten
Zelfstandig wonen

Veel mensen voelen zich te jong om nu al na te denken over hoe ze straks willen wonen. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht of je woning nog geschikt voor je is als je moeite krijgt met traplopen of als je tuin te veel onderhoud vraagt? Welke mogelijkheden zijn er om zelfstandig te blijven wonen, welke andere woonvormen zijn er en waar moet je aan denken bij een verbouwing of verhuizing? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Bekijk de mogelijkheden

Hulp & Zorg

Heb je hulp nodig bij het huishouden, het klussen of bij het onderhouden van je tuin. Of zorg je voor iemand anders en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken. Voor veel mensen is niet duidelijk waar hulp te vinden is en welke oplossingen er zijn. We helpen je graag of weg met informatie over waar je de hulp kunt vinden en hoe het zit met een eventuele vergoeding.

Lees meer over hulp en zorg

Actief

Sociaal contact is niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig kun je er zelf veel aan doen om sociaal actief te blijven. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over vrijwilligerswerk, een nieuwe studie of over nieuwe manieren van bewegen?

Lees meer over hoe je fit en gezond kunt blijven

Financien

Hoe wil je wonen als je ouder wordt? Denk je weleens aan verhuizen of wil je juist in je huidige woning blijven wonen? En kun je dat wel betalen als je inkomen verandert ? Hoe mooi je plannen ook zijn, je hebt je toekomst niet altijd in de hand, maar je kunt je wel goed voorbereiden door op tijd over je financiële toekomst na te denken.

Bekijk de tips

Meer weten over langer zelfstandig wonen?

Onze adviseurs helpen je graag.

Maak een afspraak