Stel tijdens videogesprek aan de keukentafel

Huis verkopen

Je huis verkopen is een grote onderneming. Wat is een goede vraagprijs voor je huis? Wat doe je als je tijdelijk twee woningen hebt? En wat zijn de voor- en nadelen van zelf verkopen of via een makelaar? Wij geven je graag een aantal tips voor de verkoop van je woning.

Huis verkopen met of zonder makelaar

Voor het verkopen van je woning kun je een makelaar in de arm nemen. De makelaar heeft verstand van zaken en neemt veel zorgen uit handen. Of je verkoopt je huis zelf. Daarmee bespaar je op de kosten van een makelaar.

Huis verkopen via makelaarHuis verkopen via internetmakelaarHuis zelf verkopen
Juridische zekerheidMinder kosten dan de traditionele makelaarGeen makelaarskosten
De makelaar ontzorgt: stelt de vraagprijs vast, adviseert over de presentatie van de woning,
verzorgt de promotie en de bezichtigingen, onderhandelt over de verkoopprijs en stelt het verkoopcontract op
Verschillende servicepakketten nemen een deel van je zorgen uit handenJe moet zelf alles regelen, maar je bent wel flexibeler
De makelaar heeft kennis van de lokale marktJe verkoop je huis gedeeltelijk zelfJe hebt meer kennis van jouw woning dan een makelaar
Promotie op Funda is mogelijkPromotie op Funda is mogelijkPromotie op Funda is niet mogelijk

Wel of niet eerst het oude huis verkopen?

Beide opties hebben zowel voordelen als nadelen. Je loopt bijvoorbeeld meer risico als je eerst een ander huis koopt. Daar staat tegenover dat je snel kunt verhuizen als je jouw huidige woning verkoopt.

Illustratie van de waarde van een huis

Een goede vraagprijs bepalen

Een goede vraagprijs is belangrijk. Huizen die meteen met een scherpe vraagprijs in de markt worden g ezet, hebben meestal een hogere verkoopkans dan huizen die starten met een hoge vraagprijs die vervolgens stapje voor stapje wordt verlaagd. Dat blijkt uit onderzoek van NVM.

Tips voor het bepalen van een goede vraagprijs

    Laat een taxatierapport maken door een onafhankelijk taxateur of makelaar. Kijk naar de verkoopprijzen van huizen in uw buurt. Check het Kadaster. Zij registreren verkoopgegevens van alle woningen in Nederland. Je kunt de aankoopprijs van een willekeurige woning voor een klein bedrag opvragen via de website van het Kadaster.

De voordelen van een Rabobank hypotheek

We zorgen ervoor dat je hypotheek met jou meebeweegt

Onze adviseurs begrijpen dat je hypotheek met je mee moet bewegen, daarom checken we actief of je hypotheek nog bij jou past.

Illustratie geld

We laten zien of en hoe je kunt besparen

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

Illustratie woning verzekeren

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Wat je nog meer moet weten

Gratis oriënterend hypotheekgesprek

Benieuwd wat er mogelijk is voor jou? Vraag een gratis gesprek aan met één van onze adviseurs.

phone

Hulp nodig?