Hypotheek meenemen

Als je gaat verhuizen naar een volgende koopwoning, kan het aantrekkelijk zijn om je huidige hypotheek mee te nemen.

    Ontdek of het interessant is om je hypotheek mee te nemenBespaar mogelijk op je hypotheekrenteHet gesprek is gratis en vrijblijvend
Illustratie van de waarde van een huis

Rentecontract van je hypotheek meenemen

Je hebt een nieuw huis gekocht en je wilt je huidige rentecontract meenemen? Dan geldt het volgende:

    Je mag het rentecontract meenemen tot de einddatum van de rentevaste periode. Je mag het rentecontract meenemen voor maximaal de hoogte van jouw oude lening. Jouw startrente blijft gelijk, maar afhankelijk van de hoogte van je nieuwe lening of type woning kun je een opslag op je rente krijgen of een korting krijgen op je huidige opslag als je deze hebt.

Renteopslag

Misschien moet je een opslag betalen op de rente voor het nieuwe leningdeel. Bijvoorbeeld vanwege de hoogte van de lening in verhouding tot de waarde van de nieuwe woning.

Aflossingsvrije hypotheek of Spaarhypotheek meenemen

Bij een nieuwe hypotheek is de rente vaak alleen aftrekbaar als je kiest voor een Lineaire Hypotheek of Annuïteitenhypotheek. Als je vóór 2013 een hypotheek hebt afgesloten, kun je onder voorwaarden jouw huidige hypotheek meenemen met behoud van hypotheekrenteaftrek.

Wat is een verhuisregeling?

Heb je je huis verkocht, maar nog geen nieuw huis gekocht? Ook dan kun je je hypotheek meenemen door gebruik te maken van de verhuisregeling.

Daarom een hypotheek bij Rabobank

We zorgen ervoor dat je hypotheek met jou meebeweegt

Onze adviseurs begrijpen dat je hypotheek met je mee moet bewegen, daarom checken we actief of je hypotheek nog bij jou past.

Illustratie munten euroteken

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

Illustratie woning verzekeren

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Plan je gratis hypotheekgesprek

Benieuwd wat er mogelijk is voor jou? Ontdek in 30 minuten of het financieel interessant is om je hypotheek mee te nemen.