Man en zwangere vrouw in de keuken

Hypotheek meenemen

Als je gaat verhuizen naar een volgende koopwoning, kan het aantrekkelijk zijn om je huidige hypotheek mee te nemen. Bijvoorbeeld als je een rentecontract hebt met een lage rente.

Huis met eurologo op de gevel

Rentecontract van je hypotheek meenemen

Je hebt een nieuw huis gekocht en je wilt je huidige rentecontract meenemen? Dan geldt het volgende:

Je mag het rentecontract meenemen tot de einddatum van de rentevaste periode. Je mag het rentecontract meenemen voor maximaal de hoogte van jouw oude lening. Jouw startrente blijft gelijk, maar afhankelijk van de hoogte van je nieuwe lening of type woning kun je een opslag op je rente krijgen of een korting krijgen op je huidige opslag als je deze hebt.

Renteopslag

Misschien moet je een opslag betalen op de rente voor het nieuwe leningdeel. Bijvoorbeeld vanwege de hoogte van de lening in verhouding tot de waarde van de nieuwe woning.

Lees meer over renteopslag

Aflossingsvrije hypotheek of Spaarhypotheek meenemen

Bij een nieuwe hypotheek is de rente vaak alleen aftrekbaar als je kiest voor een Lineaire Hypotheek of Annuïteitenhypotheek. Als je vóór 2013 een hypotheek hebt afgesloten, kun je onder voorwaarden jouw huidige hypotheek meenemen met behoud van hypotheekrenteaftrek.

Lees meer over het overgangsrecht

Wat is een verhuisregeling?

Heb je je huis verkocht, maar nog geen nieuw huis gekocht? Ook dan kun je je hypotheek meenemen door gebruik te maken van de verhuisregeling.

Voorwaarden verhuisregeling

Gelden alle onderstaande punten voor jou? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verhuisregeling bij de Rabobank.

Je verkoopt je oude woning. De woning wordt bij de notaris eigendom van de nieuwe eigenaar. Je verhuist naar een nieuwe woning. Deze nieuwe woning is je woonadres en ligt in Nederland. Je geeft ons een hypotheekrecht op je nieuwe woning. Je betaalt de lening voor je oude woning terug. Bij de Rabobank heb je of een hypotheek met Basisvoorwaarden of Plusvoorwaarden. Afhankelijk van de voorwaarden heb je 3 of 6 maanden de tijd om je hypotheek mee te verhuizen. De termijn gaat in op het moment dat de hypotheek van je oude huis helemaal is afgelost en loopt af als je de nieuwe lening hebt opgenomen. Voor een hypotheek met Basisvoorwaarden is de termijn 3 maanden. Voor de Plusvoorwaarden 6 maanden.
Lees meer over de BasisvoorwaardenLees meer over de Plusvoorwaarden

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Huis op heuvel

We helpen je om het beste uit je woning te halen

Onze gecertificeerde adviseurs helpen jou om duurzamer, comfortabeler en voordeliger te kunnen wonen. Wel zo prettig.

munten die opgestapeld zijn

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente

Sleutelbos koophuis

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Ontdek de voordelen van Rabobank

Plan je gratis hypotheekgesprek

Benieuwd wat er mogelijk is voor jou? Ontdek in 30 minuten of het financieel interessant is om je hypotheek mee te nemen.