Stel overweegt om te verhuizen

Verhuizen en je hypotheek

Als je overweegt om te verhuizen, dan heeft dit invloed op je hypotheek. Wat doe je met de overwaarde of een restschuld? Ga je je hypotheek meenemen of niet? We helpen je graag stap voor stap op weg. Lees hier alles over het verkopen van je huis en bereken je nieuwe hypotheek.

Huis verkopen

Bij het verkopen van je huis komen een aantal dingen kijken. Hoe bepaal je een goede vraagprijs voor je huis? Wat doe je als je tijdelijk twee woningen hebt? En wat zijn de voor- en nadelen van zelf verkopen of via een makelaar? Wij geven je graag een aantal tips voor de verkoop van je woning.

Lees meer over huis verkopen

Overwaarde of restschuld?

Je hebt overwaarde op je woning als de verkoopprijs hoger is dan je hypotheekschuld. Is de verkoopprijs van je woning lager dan je hypotheekschuld? Dan is er sprake van een restschuld, of wel je woning staat ‘onder water’.

Lees meer over overwaarde Lees meer over restschuld

Hypotheek meenemen of niet?

Als je gaat verhuizen naar een volgende koopwoning, kan het aantrekkelijk zijn om je huidige hypotheek mee te nemen. Bijvoorbeeld als je een rentecontract hebt met een lage rente.

Lees meer over hypotheek meenemen
Afspraak maken

Hypotheek berekenen voor je nieuwe woning

Denk je eraan om te gaan verhuizen? Dan wil je natuurlijk weten wat je kunt lenen. Maak in 5 minuten een uitgebreide hypotheekberekening met onze handige rekentool/

Daarom een Rabobank hypotheek

Er is meer mogelijk dan je denkt

We helpen je om het beste uit je woning te halen

Onze gecertificeerde adviseurs helpen jou om duurzamer, comfortabeler en voordeliger te kunnen wonen. Wel zo prettig.

munten die opgestapeld zijn

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

We zijn er ook als het tegenzit

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Ontdek alle voordelen van een Rabobank hypotheek

Gratis oriënterend hypotheekgesprek

In een gratis oriënterend hypotheekgesprek zet onze adviseur alle mogelijkheden voor je op een rij.