verbouwen boerderij

Fase 1: start met de voorbereiding

Je eigen woonvorm bouwen met gelijkgestemden. Dat is leuk, maar ook een uitdaging. Zeker als je nog niet eerder iets hebt gebouwd. Waar vind je informatie en advies? Hoe krijg je overzicht en structuur? Alles begint bij het begin: de groep en jullie woonwensen.

twee vrouwen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Even wat vaktaal. De officiële benaming van samen bouwen is ‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap’ (CPO). CPO houdt in dat je met een groep mensen een woonproject realiseert, en van het begin tot het einde betrokken bent bij de ontwikkeling ervan.

Leg samen het fundament

Vormen jullie een hechte gemeenschap of een losse groep die hoofdzaken samen regelt? Welke voorzieningen delen jullie? Hoe belangrijk is duurzaamheid? De visie op hoe jullie willen wonen en leven stel je samen vast. Ze vormt het fundament van jullie groep en de basis voor het ontwerp van jullie woningen en gebouw. Nieuwe leden van de groep kies je hierop uit.

man en vrouw in gesprek achter computer

Zo begin je een CPO-project

Ben je enthousiast over zelfbouwen? Verzamel dan zo veel mogelijk informatie en ga op zoek naar gelijkgestemden die je enthousiasme delen. Ken je al mensen die dit interessant vinden? Deel deze pagina dan met jouw toekomstige buren. Wil je meer informatie? Schrijf je dan in voor ons webinar. Hier hoor je alle details van samen bouwen. Laat je informeren en inspireren door sprekers. Ontmoet ervaren zelfbouwers en geïnteresseerden zoals jijzelf.

Doe inspiratie op tijdens het CPO-webinar

Hier hoor je alle details van samen bouwen. Laat je informeren en inspireren door sprekers. Ontmoet ervaren zelfbouwers en geïnteresseerden zoals jijzelf.

koffie kopjes

Op onze adviseurs kun je bouwen

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Een adviseur van Rabobank kijkt graag naar je situatie en al je bijbehorende vragen. Gratis en vrijblijvend. Meteen een afspraak maken? Dat doe je zelf eenvoudig online.