Lijfrente komt vrij

Mijn lijfrente komt vrij

Het moment is aangebroken: je opgebouwde tegoed komt vrij. Je kunt op dit moment een aantal dingen doen, bijvoorbeeld je opgebouwde bedrag periodiek laten uitkeren of verder sparen. Op deze pagina kies je welke situatie op jou van toepassing is, zodat we je kunnen vertellen wat jouw mogelijkheden zijn. Goed om te weten: met lijfrente bedoelen we hier bankspaarproducten (voor aanvulling op je pensioen) en lijfrenteverzekeringen (ook voor je pensioen).

Let op: is je lijfrenteverzekering een voortzetting van een verzekering die al vóór 1 januari 1992 is gestart? Kies dan voor ‘Lijfrenteverzekering afgesloten vóór 1-1-1992’.

Wacht niet te lang met kiezen

Je kunt tot 31 december van het volgende kalenderjaar kiezen wat je met je opgebouwde tegoed wilt doen. Maak je voor die tijd geen keuze, dan wordt het tegoed in één keer op je betaalrekening gestort. De Belastingdienst ziet dit als afkoop en dat kan nadelig zijn. Je betaalt dan namelijk inkomstenbelasting en soms ook een boete (maximaal 20% van je tegoed). Soms kun je van de Belastingdienst als nog toestemming krijgen om later een keuze te maken.

Pensioen laten uitkeren

Voor het uitkeren van je opgebouwde tegoed hebben wij Rabo ToekomstUitkering. Hiermee laat je jouw tegoed periodiek uitkeren.

Ontvang een vaste rente van maximaal 0,70%Krijg gegarandeerde brutobedragenOver de uitkeringen betaal je belasting en premieJe tegoed staat vast

Lees meer over Rabo ToekomstUitkering

Hulp nodig?

Het beste kun je even met ons chatten. Wij zitten voor je klaar om je te helpen met je vragen.