panorama banner samenwonen

Samen goed verzekerd onderweg

Deel je een auto of een ander voertuig met je partner? Dan is het goed om een aantal zaken uit te zoeken. Stel dat jij bijvoorbeeld vaak rijdt in de auto van je partner. Moet je dit dan melden bij je verzekeraar? En ben je wel verzekerd als jij dan per ongeluk schade veroorzaakt? Door dit soort dingen van tevoren uit te zoeken, kun je onaangename verrassingen voorkomen.

Adviseur Marieke Vos

Tip van onze expert

“Hebben jullie een tweede auto of zijn jullie van plan deze te kopen? Als je een Autoverzekering van Interpolis hebt, krijg je extra korting als je een tweede gezinsauto toevoegt op je polis. Je krijgt voor beide auto’s de no-claimkorting die geldt voor de meeste schadevrije jaren. Het maakt niet uit of jij die hebt opgebouwd of je partner.”

Samen goed verzekerd op reis

Samen in een busje de wereld rond? Of een romantische citytrip naar Barcelona? Meestal is het voordeliger om één reisverzekering af sluiten voor jullie tweeën. Je bent dan ook verzekerd als je zonder je partner op reis gaat.

Jullie kunnen kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger als jullie meerdere keren per jaar reizen. Wist je dat met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis geboekte overnachtingen in Nederland, en dagtripjes naar het buitenland ook verzekerd zijn? Zo ben je zelfs op de festivalcamping verzekerd.

Verdiep je ook goed in aanvullende dekkingen. Extreme sporten, zoals kitesurfen en parachutespringen, vallen bijvoorbeeld meestal niet onder de standaard dekking van een reisverzekering. Hiervoor moet je een aanvullende dekking afsluiten.

phone

Hulp nodig?