Verschil tussen Visa en Mastercard creditcard

Bij Rabobank krijg je een Visa creditcard of een Mastercard. Welke creditcard je krijgt, verschilt per betaalpakket. Met beide merken creditcards betaal je veilig in binnen- en buitenland en online. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Visa en Mastercard? We leggen het graag uit.

Verschillen tussen Visa en Mastercard op een rij

De creditcards van Mastercard en Visa zijn allebei internationaal geaccepteerde creditcards. Je aankopen zijn bij beide creditcards standaard 180 (RaboCard) of 360 (Rabo GoldCard) dagen verzekerd. Toch zijn er een paar verschillen. Met je Mastercard van Rabobank profiteer je van kortingen en speciale acties dankzij Priceless Specials. Visa heeft soortgelijke aanbiedingen en acties, maar dan via Global Offers.

De verschillen op een rij

VisaMastercard
Aankoopverzekering
Veilig online betalen
Inzicht in betalingen
Priceless Specials
Global Offers

Wanneer welke creditcard

Een Rabo GoldCard van Visa krijg je standaard bij een Rabo TotaalPakket. Als je wilt, kun je die inruilen voor een Rabo GoldCard van Mastercard.

Een RaboCard Mastercard hoort bij een Rabo DirectPakket, Rabo BasisPakket en Rabo StudentenPakket.

Visa en Mastercard in het buitenland

Met een creditcard van Mastercard of Visa kun je wereldwijd via tientallen miljoenen betaalautomaten betalen. Op de meeste plaatsen worden beide merken geaccepteerd. Het kan echter verstandig zijn om beide merken op reis mee te nemen. Ook kun je met beide merken creditcards op heel veel plaatsen in de wereld contant geld opnemen, als dat eens nodig is. Dat kan bij talloze geldautomaten en op bankkantoren die nog contant geld via de balie verstrekken.

Hieronder links naar nuttige pagina’s van Mastercard en Visa (o.a. over geldautomaat locaties wereldwijd).

Mastercard ID Check en Visa Secure

Zowel de Visa creditcard als de Mastercard creditcard hebben een extra beveiliging bij online betalingen: de (optionele) digitale handtekening. Daarvoor gebruik je de Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard kunt betalen.

Het enige verschil tussen Mastercard en Visa is de benaming van deze digitale handtekening. Bij de creditcard van Mastercard heet dit Mastercard ID Check en bij de creditcard van Visa heet dit Visa Secure (voorheen Mastercard SecureCode of Verified by Visa).

3D Secure

Steeds meer webwinkels werken met 3D Secure. Daarmee bevestig je de betaling via internetbankieren of in de Rabo app. Het maakt hierbij niet uit of je een Mastercard of Visa creditcard gebruikt.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?