Rabo RegenboogRekening

Rabo RegenboogRekening

Natuurlijk denk je na over de toekomst van je kind. Zeker omdat je straks steeds meer eigen geld nodig hebt voor de belangrijke dingen in je leven. Daarom is het slim om nu al te sparen voor je kind. Begin nu met sparen en geef je kind een goede start.

Spaarrekening op naam van je kind

0,20% rente*Tegoed vrij opneembaarLeuk welkomstcadeau
*Rentewijzigingen voorbehouden
Direct openen

Meer over sparen voor je kleinkind

PinPin Spaarpot

Voor welk cadeau gaan jullie?

Als je een Rabo RegenboogRekening opent, ontvang je een leuk welkomstcadeau. Bijvoorbeeld een PinPin knuffel of spaarpot? of toch liever iets anders? Kies het welkomstcadeau samen met jouw kind uit wanneer je de spaarrekening opent.

Pluspunten Rabo RegenboogRekening

Goede start voor je kind

Met de Rabo RegenboogRekening spaar je voor de toekomst van je kind. Bijvoorbeeld voor een studie, rijlessen of een mooie reis tijdens een tussenjaar.

Rekening op naam van je kind

De spaarrekening staat op naam van je kind en heeft één rekeninghouder. Je kind kan de spaarrekening pas gebruiken als hij of zij 18 wordt.

Online openen

Je opent een Rabo RegenboogRekening kosteloos online voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Dit doe je heel makkelijk in slechts vijf minuten.

Geen klant bij de Rabobank? Geen probleem!

Als je een Rabo RegenboogRekening voor je kind wil openen, moet je zelf klant worden bij de Rabobank. Dit kan gemakkelijk online.

Bekijk hier hoe je makkelijk online klant wordt

Kenmerken
Eenvoudig online of via de app openen door de wettelijk vertegenwoordigerOpnemen en storten kan op ieder moment en is kosteloosTot de 18e verjaardag van je kind kan alleen een wettelijk vertegenwoordiger tegoed opnemenOp de 18e verjaardag beschikt je kind over het geldJe kunt automatisch een bedrag per maand sparenOpen je de eerste spaarrekening voor jouw minderjarige kind, dan krijgt jouw kind een welkomstcadeau.

Spaargeld storten en opnemen

Als wettelijk vertegenwoordiger kun je het tegoed online of via de Rabofoon opnemen. Voor online opnames heb je een betaalrekening van de Rabobank met Rabo Online Bankieren of Rabo App nodig. Iedereen kan en mag geld storten op de Rabo RegenboogRekening. Contant geld storten via een stortautomaat bij de bank is ook mogelijk. Dit kan tot medio 2020.

Inzicht in de spaarrekening

Een overzicht van het tegoed, de stortingen en de opnames is voor de ouder(s) online of via de Rabofoon beschikbaar. De betalingen van je spaarrekening zijn tot maximaal acht jaar online beschikbaar. Als ouder kun je ook een papieren rekeningafschrift aanvragen via jouw Rabobank. Als er een opname of storting is geweest sinds het laatste rekeningafschrift stuurt de bank één keer per kwartaal een rekeningafschrift naar het adres van de ouder(s). Je kunt je hiervoor ook afmelden. De opgebouwde rente staat op het rekeningafschrift en in Rabo Internetbankieren.

Variabele spaarrente

De rente over het tegoed op de Rabo RegenboogRekening is variabel en kan op ieder moment wijzigen.

Automatisch een vast bedrag sparen

Als je een Rabo betaalrekening hebt, kun je periodiek een vast bedrag sparen voor jouw kind. Je kiest zelf wanneer het spaarbedrag wordt overgemaakt naar de Rabo RegenboogRekening. Dit regel je eenvoudig online of in de app.

Rente

Je kind ontvangt ieder jaar in januari de rente die hij of zij in het daaraan voorafgaande jaar heeft opgebouwd. De rente over het tegoed op de Rabo RegenboogRekening is variabel en kan op ieder moment wijzigen. Over het hele tegoed op de Rabo RegenboogRekening vergoeden wij een rente van 0,20%*.

* Rentewijzigingen voorbehouden. Deze rentetarieven gelden vanaf 23 maart 2017.

Kosten

Geen minimuminleg

Het openen van een rekening is kosteloos. De eerste inleg kies je zelf. Je opent de Rabo RegenboogRekening op naam van je kind.

Belasting over het spaargeld van je kind

Het tegoed van een Rabo RegenboogRekening is een bezitting in box 3. Is de rekeninghouder jonger dan 18 jaar? Dan rekent de Belastingdienst het tegoed toe aan (tenminste één van) de ouders.

Lees meer over belasting en box 3

Voorwaarden

Rabo RegenboogRekening openen

Een wettelijk vertegenwoordiger kan de Rabo RegenboogRekening openen als het kind jonger is dan 18 jaar. Dat kan eenvoudig en kosteloos online als je beschikt over een Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren. Heb je dit niet? Neem dan contact op met jouw Rabobank om de mogelijkheden te bespreken.

Spaarrekening op naam van het kind

De spaarrekening wordt geopend op naam van je kind. De overeenkomst wordt altijd getekend door een wettelijk vertegenwoordiger (ouder of voogd). Ben je geen wettelijk vertegenwoordiger, neem dan contact op met jouw Rabobank om de mogelijkheden om een rekening aan te vragen te bespreken.

Depositogarantiestelsel

Binnen de gestelde grenzen valt het tegoed op de Rabo RegenboogRekening onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dit betekent een maximumdekking van € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Voorwaarden

Als je een spaarrekening afsluit, is het verstandig om jezelf vooraf goed te informeren. Bekijk de productkenmerken en voorwaarden van de Rabo RegenboogRekening.

Onze rentes en voorwaarden wijzigen. Lees hier meer.

Voorwaarden Rabo RegenboogRekening (PDF)

De Rabo RegenboogRekening is gratis en je opent hem gemakkelijk online, binnen 5 minuten.
Je kind krijgt er ook nog een leuk welkomstcadeau bij.

Direct openen

Meer over sparen voor je kleinkind