hulp bij online bankieren

Toegankelijkheid

Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze producten en diensten. Soms kun je hierbij wel wat hulp gebruiken. Met informatie, advies en hulpmiddelen zorgen wij ervoor dat je langer zelfstandig of samen met iemand anders je bankzaken kunt regelen. Omdat je er niet alleen voor staat.

Hulp bij lezen en zien

Als je moeite hebt met lezen en zien, bieden wij diverse hulpmiddelen voor het regelen van je bankzaken.

Rabo Scanner Grip

Gebruik je de Rabo Scanner en wil je meer grip op de toetsen? Dan is de Rabo Scanner Grip een handig hulpmiddel. De Rabo Scanner Grip is een sticker die je over je Rabo Scanner plakt. De sticker geeft je meer grip op de Rabo Scanner en biedt je zo extra gemak bij het online bankieren. Je kunt de sticker kosteloos online bij ons aanvragen. Na je aanvraag versturen wij de sticker binnen 2 werkdagen. Je kunt de Rabo Scanner Grip ook (telefonisch) bij een Rabobankkantoor bij je in de buurt aanvragen.

Rabo scanner grip

Bestel hier je Rabo Scanner Grip

Schermlezers

Een schermlezer (of screenreader) leest teksten op een website voor. Afhankelijk van je besturingssysteem of browser is er een standaard schermlezer beschikbaar. Daarnaast zijn er verschillende commerciële en gratis oplossingen beschikbaar afhankelijk van je eisen en wensen. Als je een schermlezer installeert dan kun je deze op elke website gebruiken. Voor een compleet overzicht van de door ons actief ondersteunde schermlezers kunt u terecht op de pagina Browsers en besturingssystemen.

Meer over browsers en besturingssystemen

Lees meer over schermlezers op Visio.org

Lettergrootte aanpassen

Lettergrootte aanpassen in Windows 10

1. Selecteer Start links onderin je scherm

2. Ga naar Instellingen en kies Toegankelijkheid. Kies daarna Beeldscherm.

3. Wil je alleen de tekst vergroten? Pas dan de schuifregelaar aan onder Tekst groter maken

4. Wil je alles op je scherm vergroten? Kies dan daar onder een instelling bij Alles groter maken.


Lettergrootte aanpassen in MacOS

Je kunt de letters groter of kleiner maken op pagina's die je bekijkt in Safari. Safari onthoudt de instellingen tot je de geschiedenis wist. 

• Druk op Option-Command-plusteken (+) voor grotere letters

• Druk op Option-Command-minteken (-) voor kleinere letters

Je kuntt ook naar het menu 'Weergave' gaan en de Option-toets ingedrukt houden terwijl je 'Maak tekst groter' of 'Maak tekst kleiner' selecteert.

Random Reader Comfort blijft bestaan

Inloggen in Rabo Online Bankieren of de Rabo App gebeurt met de Rabo Scanner. Dit is de vervanger van de Random Reader. De Rabo Scanner werkt niet met braille, spraaksynthese of andere aanpassingsapparatuur. Daarom blijft de Random Reader Comfort bestaan. Als je de term Random Reader leest, kun je ervan uitgaan de we de Random Reader Comfort bedoelen.

Haal de Random Reader Comfort bij de Rabobank

Afschrift in braille

Het maandelijkse brailleafschrift is bij de meeste betaalpakketten gratis. Alleen als je een Basispakket met Rabo Online Bankieren hebt betaal je € 0,50 per brailleafschrift. Gebruik je geen Rabo Online Bankieren dan ontvang je iedere maand kosteloos een brailleafschrift.

Afschriften wijzigingen

Rabo App

iPhone of iPad

Een iPhone of iPad biedt de mogelijkheid om ‘VoiceOver’ in te stellen: de voorleesfunctie. Je stelt de 'VoiceOver' in door op je toestel te kiezen voor 'Instellingen', 'Algemeen', 'Toegankelijkheid'. De Rabo App in combinatie met deze voorleesfunctie biedt op dit moment nog niet de kwaliteit die we willen. We zijn ons hiervan bewust en werken aan het verbeteren van deze kwaliteit. De functie ‘Zoomen’ werkt al wel naar behoren. Met de zoomfunctie vegroot je het hele scherm.

Android

TalkBack is de schermlezer van Google die beschikbaar is op Android-apparaten. TalkBack geeft u gesproken feedback, zodat u uw apparaat ook kunt gebruiken zonder dat u naar het scherm hoeft te kijken.

Voor algemene info over de App

Google Assistent

Bankzaken regelen met je stem

Met de Rabo Assistent regel je bankzaken met je stem. Dit doe je met de Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone of thuisspeaker.

Dit kun je met de Rabo Assistent

  • Vraag je saldo en laatste transacties op
  • Stel je dagelijkse betaalrekening update in
  • Deel je laatste rekening of maak een betaalverzoek
  • Check je maximale hypotheek

Lees meer over de Rabo Assistent

Hulp bij geld opnemen

Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten gebruik kunnen maken onze van geld- en betaalautomaten. Is het lastig voor je om geld op te nemen? Dan bieden we een aantal andere mogelijkheden.

Rabo CardPuller

De Rabo CardPuller is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat reumapatiënten probleemloos kunnen pinnen. De Rabo CardPuller heeft een knijpmechanisme dat zich vastklemt om de pas, zodat je deze gemakkelijk uit de geldautomaat kunt trekken. Je kunt één Rabo CardPuller gratis aanvragen bij de Rabobank.

Rabo Geld Express

Kun je niet zelfstandig naar een vestiging van de Rabobank komen? En heb je contant geld nodig? Dan is de Rabo Geld Express een oplossing. Het geld wordt bij je thuisbezorgd wanneer je het nodig hebt. Neem voor meer informatie over de kosten van de Rabo Geld Express contact op met de Rabobank.

Vind uw Rabobank

hulp bij online bankieren

Hulp bij online bankieren

Online bankieren biedt veel gemak. Maar soms is het fijn om op weg geholpen te worden, bijvoorbeeld door iemand die er verstand van heeft of via een online cursus. We bieden meerdere mogelijkheden.

Workshop Rabo Internetbankieren

Wil je meer hulp met Rabo Online Bankieren of het gebruik van de Rabo Bankieren App? Volg dan een workshop Rabo Internetbankieren of Rabo Bankieren App. Vraag de Rabobank naar de mogelijkheden.

Kijk voor een Rabobankvestiging bij je in de buurt

Gratis online lessen

Wil je graag meer zelf online doen, zoals een boek kopen of bankzaken regelen? Of via sociale media of e-mail contact onderhouden met vrienden of familie? SeniorWeb helpt al bijna twintig jaar lang senioren op weg in de digitale wereld, zodat je zelfstandig de dingen kunt doen die je belangrijk vindt. SeniorWeb biedt onder andere stap-voor-stap (online) computercursussen aan, maar helpt ook bij computerproblemen, zowel op afstand als aan huis. Daarnaast staat de website vol met handige computertips en krijg je ieder kwartaal het tijdschrift Enter thuisgestuurd.

Word lid van SeniorWeb

Eenvoudig bankieren

Ben je onbekend met Rabo Online Bankieren, de Rabo App of het gebruik van je bankpas? Of vind je het lastig? Steffie legt je op www.eenvoudigbankieren.nl uit hoe Rabo Online Bankieren werkt. Stap voor stap krijg je uitleg en kun je oefenen om vertrouwd te raken met het regelen van bankzaken via internet. Steffie legt ook uit hoe de Rabo App werkt en hoe je de bankpas gebruikt.

Random Reader Comfort: grote toetsen en spraakfunctie

De Random Reader Comfort heeft grotere toetsen dan de Rabo Scanner. Daarnaast heeft de Random Reader Comfort een spraakfunctie, zodat je gemakkelijker online kunt bankieren. De Random Reader Comfort is gratis voor klanten van de Rabobank met een visuele of motorische beperking.

Haal je Random Reader Comfort bij de Rabobank

Bankieren met hulp van anderen

Vind je het lastig om je bankzaken alleen te regelen? Wij denken graag met je mee. Vaak is samen met iemand anders bankieren een goede oplossing. Zo kunt je je bankzaken (deels) uit handen geven.

Volmacht

Als je met iemand anders je bankzaken wilt doen, regel je dit met een volmacht. Daarmee geef je iemand het recht om namens jou te handelen. Vraag de Rabobank om meer informatie.

Regel volmacht

Leefgeldrekening

Als je een vermoeden hebt van beginnende dementie bij jezelf of je partner, kan een leefgeldrekening een handig hulpmiddel zijn. Vraag de Rabobank om meer informatie.

Regel je bankzaken telefonisch met Rabofoon

Als je de Rabofoon belt krijg je een computer aan de lijn. Een keuzemenu leidt je vervolgens door de mogelijkheden. Zo kun je met iedere (mobiele) telefoon en op ieder moment gemakkelijk je bankzaken regelen.

Meer over Rabofoon

Handige links

Wij vinden het belangrijk dat de informatie op onze internetsite voor iedereen duidelijk is. En dat je onze site eenvoudig kunt bedienen.

Browsers en besturingssystemen Ontdek het gemak van de Rabo App

Bekijk de brochure Samen Bankieren (PDF)