Toegankelijkheid

Samen Bankieren

Iedereen heeft te maken met bankzaken. Soms kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken. Met informatie, advies en hulpmiddelen zorgen wij ervoor dat u langer zelfstandig of samen met iemand anders uw bankzaken kunt regelen. Omdat u er niet alleen voor staat.

Tijdelijke actie SeniorWeb

Heeft u hulp nodig met Rabo Internetbankieren op uw computer of met de Rabo Bankieren App op uw telefoon of tablet? SeniorWeb helpt u graag hierbij, zodat u straks zelfstandig en veilig uw bankzaken kunt regelen. Seniorweb helpt u graag ook met andere computervragen. Als u nu lid wordt van SeniorWeb, ontvangt u een leuk welkomstcadeau.

Bekijk de actie

Hulp bij lezen en zien

Als u moeite heeft met lezen en zien, bieden wij diverse hulpmiddelen voor het regelen van uw bankzaken.

Rabo Scanner Grip

Gebruikt u de Rabo Scanner en wilt u meer grip op de toetsen? Dan is de Rabo Scanner Grip een handig hulpmiddel voor u. De Rabo Scanner Grip is een sticker die u over uw Rabo Scanner plakt. De sticker geeft u meer grip op uw Rabo Scanner en biedt u zo extra gemak bij het online bankieren. U kunt de sticker kosteloos online bij ons aanvragen. Na uw aanvraag versturen wij de sticker binnen 2 werkdagen. U kunt de Rabo Scanner Grip ook (telefonisch) bij een Rabobankkantoor bij u in de buurt aanvragen.

Rabo scanner grip

Readspeaker

De Readspeaker of voorlezer leest de teksten op onze website voor. Klik op het luidspreker-icoon in de blauwe balk rechtsboven om de hele pagina te laten voorlezen. Of selecteer eerst met de linkermuisknop een gedeelte van de tekst en klik dan op het luidspreker-icoon om alleen dit gedeelte te laten voorlezen.

Screenreaders worden voornamelijk gebruikt door blinden of zeer slechtziende mensen, bijvoorbeeld in combinatie met webbrowsers. De screenreader kan die mensen dan helpen om op het internet te surfen. Als u een screenreader installeert kunt u dit op iedere website gebruiken.

Lees meer over screenreaders op Visio.org

Lettergrootte aanpassen

U kunt de lettergrootte op uw scherm aanpassen.

Ontdek hoe u de lettergrootte aanpast op Seniorweb.nl

Random Reader Comfort blijft bestaan

Inloggen in Rabo Internetbanieren of de Rabo Bankieren App gebeurt met de Rabo Scanner. Dit is de vervanger van de Random Reader. De Rabo Scanner werkt niet met braille, spraaksynthese of andere aanpassingsapparatuur. Daarom blijft de Random Reader Comfort bestaan. Als u de term Random Reader leest, kunt u ervan uitgaan de we de Random Reader Comfort bedoelen.

Haal de Random Reader Comfort bij uw Rabobank

Afschrift in braille

Het maandelijkse brailleafschrift is bij de meeste betaalpakketten gratis. Alleen als u een Basispakket met Rabo Internetbankieren heeft betaalt u € 0,50 per brailleafschrift. Gebruikt u geen Rabo Internetbankieren dan ontvangt u iedere maand kosteloos een brailleafschrift.

Afschriften wijzigingen

Rabo Bankieren App

iPhone of iPad

Uw iPhone of iPad biedt de mogelijkheid om ‘VoiceOver’ in te stellen: de voorleesfunctie. U stelt de 'VoiceOver' in door op uw toestel te kiezen voor 'Instellingen', 'Algemeen', 'Toegankelijkheid'. De Rabo Bankieren App in combinatie met deze voorleesfunctie biedt op dit moment nog niet de kwaliteit die we willen. We zijn ons hiervan bewust en werken aan het verbeteren van deze kwaliteit. De functie ‘Zoomen’ werkt al wel naar behoren. Met de zoomfunctie vegroot u het hele scherm.

Android

TalkBack is de schermlezer van Google die beschikbaar is op Android-apparaten. TalkBack geeft u gesproken feedback, zodat u uw apparaat ook kunt gebruiken zonder dat u naar het scherm hoeft te kijken.

Voor algemene info over de App

Hulp bij geld opnemen

Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten gebruik kunnen maken onze van geld- en betaalautomaten. Is het lastig voor u om geld op te nemen? Dan bieden we een aantal andere mogelijkheden.

Rabo CardPuller

De Rabo CardPuller is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat reumapatiënten probleemloos kunnen pinnen. De Rabo CardPuller heeft een knijpmechanisme dat zich vastklemt om de pas, zodat u deze gemakkelijk uit de geldautomaat kunt trekken. U kunt één Rabo CardPuller gratis aanvragen bij uw Rabobank.

Servicepas

Lukt het u niet om een geldautomaat te gebruiken? Maar lukt het u wel om naar een kantoor van de Rabobank te komen? Dan helpen wij u daar graag met behulp van de servicepas. Dit is een bankpas die alleen de medewerker heeft om contant geld voor u op te nemen waar u bij bent.

Rabo Geld Express

Kunt u niet zelfstandig naar een vestiging van de Rabobank komen? En heeft u contant geld nodig? Dan is de Rabo Geld Express een oplossing. Uw geld wordt bij u thuisbezorgd wanneer u het nodig heeft. Neem voor meer informatie over de kosten van de Rabo Geld Express contact op met uw Rabobank.

Vind uw Rabobank

Hulp bij online bankieren

Online bankieren biedt veel gemak. Maar soms is het fijn om op weg geholpen te worden, bijvoorbeeld door iemand die er verstand van heeft of via een online cursus. We bieden meerdere mogelijkheden.

Workshop Rabo Internetbankieren

Wilt u meer hulp met Rabo Internetbankieren of het gebruik van de Rabo Bankieren App? Volg dan een workshop Rabo Internetbankieren of Rabo Bankieren App. Vraag uw Rabobank naar de mogelijkheden.

Kijk voor een Rabobankvestiging bij u in de buurt

Gratis online lessen

Wilt u graag meer zelf online doen, zoals een boek kopen of uw bankzaken regelen? Of via sociale media of e-mail contact onderhouden met uw vrienden of familie? SeniorWeb helpt al bijna twintig jaar lang senioren op weg in de digitale wereld, zodat u zelfstandig de dingen kunt doen die u belangrijk vindt. SeniorWeb biedt onder andere stap-voor-stap (online) computercursussen aan, maar helpt ook bij computerproblemen, zowel op afstand als aan huis. Daarnaast staat de website vol met handige computertips en krijgt u ieder kwartaal het tijdschrift Enter thuisgestuurd.

Word lid van SeniorWeb

Eenvoudig bankieren

Bent u onbekend met Rabo Internetbankieren, de Rabo Bankieren App of het gebruik van uw bankpas? Of vindt u het lastig? Steffie legt u op www.eenvoudigbankieren.nl uit hoe Rabo Internetbankieren werkt. Stap voor stap krijgt u uitleg en kunt u oefenen om vertrouwd te raken met het regelen van uw bankzaken via internet. Steffie legt ook uit hoe de Rabo Bankieren App werkt en hoe u de bankpas gebruikt.

Rabo Scanner Grip

Gebruikt u de Rabo Scanner en wilt u meer grip op de toetsen? Dan is de Rabo Scanner Grip een handig hulpmiddel voor u. De Rabo Scanner Grip is een sticker die u over uw Rabo Scanner plakt. De sticker geeft u meer grip op uw Rabo Scanner en biedt u zo extra gemak bij het online bankieren. U kunt de sticker kosteloos online bij ons aanvragen. Na uw aanvraag versturen wij de sticker binnen 2 werkdagen. U kunt de Rabo Scanner Grip ook (telefonisch) bij een Rabobankkantoor bij u in de buurt aanvragen.

Rabo scanner grip

Random Reader Comfort: grote toetsen en spraakfunctie

De Random Reader Comfort heeft grotere toetsen dan de Rabo Scanner. Daarnaast heeft de Random Reader Comfort een spraakfunctie, zodat u gemakkelijker online kunt bankieren. De Random Reader Comfort is gratis voor klanten van de Rabobank met een visuele of motorische beperking.

Haal uw Random Reader Comfort bij uw Rabobank

Brochure stap voor stap bankieren

In deze brochure leggen wij uit hoe alles werkt: de geldautomaat, de betaalautomaat, uw betaalrekening, pinnen, Rabo Internetbankieren, de Rabofoon en Rabo Mobielbankieren.

Brochure: Stap voor Stap Bankieren

Bankieren met hulp van anderen

Vindt u het lastig om uw bankzaken alleen te regelen? Wij denken graag met u mee. Vaak is samen met iemand anders bankieren een goede oplossing. Zo kunt u uw bankzaken (deels) uit handen geven.

Volmacht

Als u met iemand anders uw bankzaken wilt doen, regelt u dit met een volmacht. Daarmee geeft u iemand het recht om namens u te handelen. Vraag uw Rabobank om meer informatie.

Regel volmacht

Leefgeldrekening

Als u een vermoeden heeft van beginnende dementie bij uzelf of uw partner, kan een leefgeldrekening een handig hulpmiddel zijn. Vraag uw Rabobank om meer informatie.

Handige links

Wij vinden het belangrijk dat de informatie op onze internetsite voor iedereen duidelijk is. En dat u onze site eenvoudig kunt bedienen.

Besturingssystemen en browsers

Ontdek het gemak van de Rabo Bankieren App