Rekeningen en beleggingen bij uit elkaar gaan

Wat wil je doen met de gezamenlijke rekeningen? Je kunt ze overzetten op één naam, een nieuwe betaalrekening, spaarrekening of beleggingsrekening openen of je kunt ze opzeggen. Lees hier de mogelijkheden en hoe je dit doet.

Betaalrekening, spaarrekening of beleggingsrekening aanpassen

Heb je samen met je (ex-)partner een betaalrekening, spaarrekening of beleggingsrekening? Als je deze wil wijzigen zijn er 2 opties:

1. Overzetten van de gezamenlijke rekening

Kiezen jullie ervoor om de gezamenlijke rekening over te zetten op naam van één van jullie? Regel dit eenvoudig via de Rabo App. Jullie moeten hiervoor beide (online) akkoord geven. Dit is binnen een paar dagen geregeld.

2. Opzeggen van de gezamenlijke rekening

Kies je ervoor om de gezamenlijke rekening op te zeggen? Regel dit eenvoudig via de Rabo App. Vergeet niet om direct een nieuwe betaalrekening aan te vragen als je die nog niet hebt. Dit kan ook gemakkelijk via de Rabo App.

Past je eigen betaalrekening nog bij je?

Zijn je wensen om te betalen veranderd en wil je je betaalpakket wijzigen? Geen probleem. Je kunt je betaalpakket gemakkelijk omzetten naar een ander betaalpakket. Of breid je bestaande betaalpakket uit met een extra betaalrekening, creditcard of optie tot rood staan. Dit regel je gemakkelijk online.

Waar kan ik nog meer aan denken bij betaal- en spaarrekeningen na scheiden?

Heb je nog gezamenlijke kosten? Dan kan het handig zijn om te bekijken welke gezamenlijke kosten en automatische incasso’s er nog zijn. Vervolgens kun je afspraken maken over het aanhouden van een gezamenlijke betaalrekening of het openen van een nieuwe gezamenlijke rekening en welke kosten van welke rekening worden betaald.

Ontstaat er een conflict en wil je niet dat je (ex-)partner geld van de gezamenlijke betaalrekening opneemt? Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat de beste oplossing is. We kunnen de betaalrekening zo nodig blokkeren.

Wat kun je nog meer regelen in de Rabo App?

Heeft je (ex-)partner ooit ingelogd voor online bankieren met jouw profiel? Controleer dit door je toestelregistraties in de Rabo App te beheren onder 'Persoonlijke situatie' en dan 'Uit elkaar gaan'. Daar kun je het meteen aanpassen. Verwijder dan registratie vanaf dat toestel als je dat wilt. Vanaf dan niet meer worden ingelogd en zijn je bankzaken daar niet meer inzichtelijk. In de Rabo App regel je de volgende zaken:

    Adres wijzigen Contactgegevens aanpassen Toestelregistraties beheren
Geef direct je wijzigingen door

Wat te doen met een rekening op naam van jullie kind?

Heb je met je (ex-)partner een spaarrekening, beleggersrekening, of betaalrekening op naam van de kind(eren)? Het tegoed van deze rekening(en) kan dan aan 1 van de ouders worden toegeschreven. Dit telt voor de Belastingdienst mee met de vermogensrendementsheffing. Het kan daarom verstandig zijn om dit bewust aan 1 van de 2 ouders toe te delen.

Vrouw staart uit raam

Inzicht in al je geldzaken met het Geldplan Scheiden

Het Geldplan Scheiden is een tool van Nibud die het mogelijk maakt jouw financiële situatie inzichtelijk te maken voor en ná je scheiding. Wil je bijvoorbeeld weten wat kunt uitgeven aan huur zonder het inkomen van je (ex-)partner?

Een nieuwe betaalrekening openen voor een nieuwe start

Wil je voor jezelf een (nieuwe) betaalrekening openen bij Rabobank? Dat kan makkelijk, veilig en snel.

Tip: Maak gebruik van de gratis Overstapservice.

Heb je nog een betaal- of spaarrekening bij een andere aanbieder? Maak dan gebruik van de gratis Overstapservice. Met de gratis Overstapservice komen automatische incasso’s van je andere rekening vanzelf binnen op de gewenste rekening.

phone

Hulp nodig?