Jonge man bellend met mobiel in woonkamer

Je betaalrekeningen overzetten of een nieuwe openen

De gezamenlijke rekening wordt meestal gebruikt om de (huishoudelijke) uitgaven van jullie beiden te doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om betalingen en automatische afschrijvingen op het gebied van je woning, de boodschappen, verzekeringen, sparen en meer.

Betaal-, spaar-, of beleggingsrekening

Heb je samen met je ex-partner een betaal-, spaar-, of beleggingsrekening? Dan zijn er twee opties:

Overzetten

In de Rabo App kun je je persoonlijke actielijst maken. Daar maak je een overzicht van de geldzaken die je nog moet regelen na een scheiding. Zo kun je ook de gezamenlijke rekening(en) overzetten op naam van één van jullie. Jullie moeten hiervoor beiden tekenen.

Opzeggen en een nieuwe rekening openen

Je kunt de rekeningen opzeggen. Dit kunnen jullie allebei zelf doen in de Rabo App. Vergeet niet om direct een nieuwe betaalrekening aan te vragen als je die nog niet hebt.

Een nieuwe betaalrekening openen

Tips voor je betaal- en spaarrekeningen

Heb je nog gezamenlijke kosten? Dan kan het handig zijn om de betaalrekening op twee namen te houden.
Kijk wat er moet gebeuren met automatische incasso’s die nog afgeschreven worden van de betaalrekening.
Regel zelf hoe het spaartegoed of de opbrengst van beleggingen tussen jullie wordt verdeeld. Als bank kunnen wij hierin geen rol spelen.
Ontstaat er een conflict en wil je niet dat je partner geld van de en/of-rekening opneemt? Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat de beste oplossing is. We kunnen de betaalrekening zo nodig blokkeren.
Met je persoonlijke actielijst in de Rabo App weet je wat er nog geregeld moet worden in jouw situatie. Log in, vul de lijst in en krijg snel je zaken inzichtelijk. Maak je persoonlijke actielijst.

Snel inzichtelijk

Vul je Persoonlijke Actielijst in en houd overzicht

Handige links