Betaalrekening, spaarrekening of beleggingsrekening

Heb je samen met je (ex-)partner een betaalrekening, spaarrekening of beleggingsrekening? Dan zijn er 2 opties:

1. Overzetten van de gezamenlijke rekening

Kiezen jullie ervoor om de gezamenlijke rekening over te zetten op naam van één van jullie? Vraag dit eenvoudig aan via de Rabo App. Jullie moeten hiervoor beide (online) akkoord geven. Dit is binnen een paar dagen geregeld.

2. Opzeggen van de gezamenlijke rekening

Kies je ervoor om de gezamenlijke rekening op te zeggen? Vraag dit eenvoudig aan via de Rabo App. Vergeet niet om direct een nieuwe betaalrekening aan te vragen als je die nog niet hebt. Lees hieronder meer over waar je aan kunt denken bij het regelen van je bankzaken na een scheiding.

Wat te doen met een rekening op naam van jullie kind na de scheiding?

Hebben jullie een spaar- beleggings- of betaalrekening op naam van jullie kind(eren)? Het tegoed van deze rekening(en) wordt aan 1 van de ouders toegeschreven. Dit telt voor de Belastingdienst mee met de vermogensrendementsheffing. Het kan daarom verstandig zijn om dit bewust aan 1 van de 2 ouders toe te delen.

Beheer je toestelregistraties

Heb je een gezamenlijke betaalrekening met je (ex-)partner en heeft diegene ooit ingelogd voor online bankieren met jouw profiel? Controleer dit door je toestelregistraties in de Rabo App te beheren onder 'Persoonlijke situatie' en dan 'Uit elkaar gaan'. Daar kun je het meteen aanpassen als je dat wilt. Vanaf dat toestel kan dan niet meer worden ingelogd en zijn je bankzaken daar niet meer inzichtelijk.

Tips voor je betaal- en spaarrekeningen bij scheiden

Heb je nog gezamenlijke kosten? Dan kan het handig zijn om te bekijken welke gezamenlijke kosten jullie nog hebben. Vervolgens kun je afspraken maken over het aanhouden van een gezamenlijke betaalrekening of het openen van een nieuwe gezamenlijke rekening.
Kijk wat er moet gebeuren met automatische incasso’s die nog afgeschreven worden van de betaalrekening en maak afspraken over wie welke incasso’s gaat betalen. Krijg gemakkelijk inzicht in je bankzaken via ‘Inzicht’ in de Rabo App.
Maak samen afspraken over hoe het spaartegoed of de eventuele opbrengst van beleggingen tussen jullie wordt verdeeld. Als bank kunnen wij hierin geen rol spelen.
Ontstaat er een conflict en wil je niet dat je (ex-)partner geld van de gezamenlijke betaalrekening opneemt? Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat de beste oplossing is. We kunnen de betaalrekening zo nodig blokkeren.
In de moeilijke periode van een scheiding moet je veel regelen. In de Rabo App vind je een overzicht van jullie producten en gegevens onder 'Persoonlijke situatie'.

Regel je bankzaken bij uit elkaar gaan in de Rabo App

Handige links