Verzekeringsadvies en -kosten

Overweeg je een arbeidsongeschiktheidsverzekering of overlijdensrisicoverzekering? Die kun je afsluiten met advies en zonder advies. Bekijk wat voor jou het beste is.

Gratis oriëntatiegesprek

Als je interesse hebt in een arbeidsongeschiktheidsverzekering of overlijdensrisicoverzekering, kun je een afspraak maken voor een gratis (telefonisch) oriëntatiegesprek bij je Rabobank. Je kunt daarin aangeven wat jouw wensen zijn. Na het gesprek bepaal je zelf of je kiest voor een betaald adviesgesprek.

Verzekering met of zonder advies

Je kunt ook kiezen voor het aanvragen van de verzekering zonder advies. Wat wanneer geschikt is, lees je hieronder.

Met advies

Geschikt als je:

inzicht wilt in de financiële situatie van nabestaanden nu en na overlijden (ook geschikt als je ondernemer bent en een oplossing zoekt voor je partner) inzicht wilt in je financiële situatie als je als ondernemer arbeidsongeschikt raakt advies wilt over verschillende oplossingen en een berekening van de gevolgen voor je netto besteedbaar inkomen advies wilt over de concrete invulling (denk bijvoorbeeld aan de looptijd)

Zonder advies

Geschikt als je:

weet of er na overlijden of bij arbeidsongeschiktheid een inkomenstekort is en hoe groot dat tekort is weet welke productinvulling je wilt voldoende kennis hebt over het product dat je wilt afsluiten

Uitgebreid adviesrapport

Na het adviesgesprek ontvang je een uitgebreid adviesrapport met onder andere:

inzicht in de financiële situatie van je gezin, nu en na een overlijden advies over het realiseren van je doelen en wensen inzicht in je financiële situatie als je het advies van de Rabobank opvolgt

Niet zonder advies als...

Soms is zelf afsluiten zonder advies minder geschikt. We stellen dan voor om te kiezen voor afsluiten met een uitgebreid advies. Bijvoorbeeld als je:

geen pensioen opbouwt via je werkgever een echtscheiding achter de rug hebt waarbij je ex-partner recht heeft op een deel van het nabestaandenpensioen ondernemer bent en je nabestaande afhankelijk is van jouw inkomen

Kosten bij afsluiten

Kosten met adviesKosten zonder advies
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Advieskosten€ 750
Advieskosten directeur-grootaandeelhouders (DGA)€ 825
Afsluitkosten€ 75€ 295
Onderhoudskosten (periodiek)€ 25 per maand€ 75 per jaar
Overlijdensrisicoverzekering
Advieskosten€ 675-
Afsluitkosten zakelijke overlijdensrisicoverzekering€ 300-
Afsluitkosten€ 75€ 125
Onderhoudskosten (periodiek)€ 25 per jaar€ 0
  • Heb je na 1 januari 2018 al een uitgebreid advies van ons gehad? Dan betaal je € 405 voor uitgebreid advies. 
  • Plan je tijdens een uitgebreid adviesgesprek direct een vervolggesprek in? Dan betaal je hiervoor € 135. 
  • Heb je al een arbeidsongeschiktheidsverzekering via de Rabobank en wil je deze oversluiten naar het InkomensZekerPlan van Interpolis? Dan betaal je hiervoor € 100 advieskosten.

Onderhoudskosten van je polis

Deze kosten betaal je tijdens de volledige looptijd van de verzekering. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld kosten van de Rabobank en het tonen van informatie in Rabo Internetbankieren. En ook als je vragen hebt, kun je bij ons terecht: online, telefonisch en bij je Rabobank.

Meer informatie

Wil je meer weten over de kosten van onze dienstverlening en wat we voor je kunnen betekenen? Lees dan de brochure Onze dienstverlening bij overlijdensrisicoverzekeringen en het Dienstverleningsdocument Risico's afdekken.

Dienstverlening document Risco's afdekken 2020 (PDF) Dienstverlening bij overlijdensrisicoverzekeringen (PDF)