Check je overlijdensrisico­verzekering

Weet je zeker of je overlijdensrisicoverzekering nog bij jou en jouw wensen past? En kun je misschien besparen op je premie?? Lees hieronder onze tips.

Weet je zeker of je overlijdensrisicoverzekering nog bij jou en jouw wensen past? En kun je misschien besparen op je premie? Lees hieronder onze tips.

Tip 1: Klopt je verzekering nog?

Misschien is het al even geleden dat je de verzekering hebt afgesloten. Daarom is het goed om je ORV af en toe onder de loep te nemen. Check jouw ORV en jouw situatie op de volgende punten. Je vindt je polis in de Rabo App of in Rabo Online Bankieren.

Je persoonlijke situatie

Is de samenstelling van je huishouden veranderd? Ben je getrouwd? Of ben je gescheiden? Zijn je inkomsten en/of uitgaven gewijzigd? Zijn bijvoorbeeld jij of je partner meer of minder gaan werken? Is je vermogen gestegen of gedaald? Denk bijvoorbeeld aan een erfenis, spaargeld en/of beleggingen.

Jouw ORV

Met welk doel heb je de ORV afgesloten? Is het doel nog steeds hetzelfde of is het veranderd? Past je ORV nog? Ontvangt de juiste persoon de uitkering na overlijden?

Hypotheek

Heb je extra afgelost op je hypotheek? Misschien kan je ORV wel omlaag. Heb je onlangs verbouwd? En is je hypotheekschuld hoger geworden? Misschien wil je de ORV verhogen.

Wijziging doorgeven?

Zijn er zaken gewijzigd en moet daardoor je polis aangepast worden, of wil je de polis opzeggen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

Naar het contactformulier

Tip 2: Kan je ORV voordeliger?

Je overlijdensrisicoverzekering (ORV) kan mogelijk goedkoper. De tarieven zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Bereken opnieuw je premie en bekijk of de premie voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering lager is.

 1. Bekijk wat de kenmerken zijn van je huidige overlijdensrisicoverzekering. Let hierbij op:
  • het verzekerde bedrag
  • de einddatum van je verzekering
  • type verzekering (dalend of gelijkblijvend)
  • het verzekerde bedrag (bij een dalende verzekering kies je de hoogte van het verzekerde bedrag op dit moment)
  • wil je een vaste of een variabele premie?
 2. Bereken daarna je premie en vergelijk deze met je huidige premie
 3. Is je nieuwe premie lager? Check of de voorwaarden van je overlijdensrisicoverzekering vergelijkbaar zijn met de voorwaarden van je oude verzekering. Ziet dit er goed uit? Sluit dan deze nieuwe overlijdensrisicoverzekering af.
 4. Is de premie hoger? Dan is overstappen naar de nieuwe overlijdensrisicoverzekering niet interessant. Bedenk wel of je een variabele of vaste premie hebt gekozen.

Bereken eenvoudig en snel online je premie en zie meteen of je kunt besparen op de kosten van je ORV.

Bereken je premie

Heb je hulp nodig bij het vergelijken van de voorwaarden? Vul dan het contactformulier in. Wanneer je geen nieuwe verzekering afsluit, verandert er niets en behoud je je huidige overlijdensrisicoverzekering inclusief de voorwaarden.

Naar het contactformulier

Zeg je verzekering nog niet op

Voor het aanvragen van je nieuwe verzekering vul je een gezondheidsverklaring in. Het kan voorkomen dat je op basis hiervan niet wordt geaccepteerd of dat de premie stijgt. In dat geval kun je altijd je huidige verzekering aanhouden. Zeg de huidige verzekering daarom pas op als je de nieuwe polis hebt ontvangen.

Goed om te weten

Misschien betaal je op dit moment een variabele premie voor je overlijdensrisicoverzekering. Bij de nieuwe verzekering kun je kiezen tussen een variabele premie of een vaste premie. Dit houdt in dat de premie iedere maand hetzelfde is, hierdoor weet je iedere maand precies hoeveel premie je betaalt. Bij een vaste premie ontvang je geen geld terug wanneer je eerder stopt dan de einddatum van de verzekering.

Ben je met twee personen verzekerd op één polis?
En wil je een nieuwe ORV afsluiten? Als je overstapt, moet je voor elke verzekerde persoon één nieuwe verzekering afsluiten.

Meer nieuws over de ORV

ORV niet langer verplicht

In het verleden was het vaak verplicht om bij een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Tegenwoordig is dit niet meer zo en mag je zelf bepalen of je de verzekering aanhoudt of beëindigt. Wil je beëindigen? Check dan of dit past bij je situatie.

Meer keuzevrijheid

Als na je overlijden de ORV uitkeert, is soms vastgelegd dat dit gebruikt wordt voor de aflossing van de hypotheek. Dit vind je terug op je polis. Er is nu ook de mogelijkheid de verzekering te laten uitkeren aan de nabestaanden.

Wat verwachten wij van jou?

Als er wijzigingen zijn in je situatie die van invloed zijn op de ORV dan is het goed om dit aan ons door te geven. Mocht het nodig zijn, dan kun je de ORV aanpassen.

Naar het contactformulier

Informatie over overlijdensrisicoverzekering

Wil je meer weten over de overlijdensrisicoverzekering? Alle informatie op een rij, inclusief alle voorwaarden.

Lees meer

Nog geen klant?

Wanneer je nog geen klant bent bij Rabobank en graag een Interpolis overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten zijn er twee opties. 

 1. Wanneer je zelf online een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten heb je een Rabobank betaalrekening nodig om te kunnen inloggen. Deze rekening kun je online aanvragen. Na ontvangst van de betaalpas kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.
 2. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering via een adviseur kan alleen in combinatie met een hypotheek óf als je voor een organisatie een ORV wil afsluiten.

Meer informatie

Wil jij minder premie betalen voor je overlijdensrisicoverzekering?

Bekijk of je kunt besparen op je premie.

Bereken je premie

Liever eerst een gesprek? Vul het contactformulier in

Ook besparen op je hypotheeklasten?

Naast je overlijdensrisicoverzekering ook je hypotheek oversluiten? Dat kan. Als de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt, kan het wellicht aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten. Zo kun je profiteren van lagere maandlasten. Ook kan het wellicht interessant zijn om je hypotheek over te sluiten om betere voorwaarden te krijgen of als je meer ruimte over wilt houden om af te lossen.

Hypotheek oversluiten