Na lang wachten is het zover: je gaat op vakantie! Of je nu een weekendje weggaat of een lange reis gaat maken, goed verzekerd zijn is belangrijk. Bij het kiezen van een verzekering zijn er veel dingen om rekening mee te houden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Niks vergeten?

Er is een aantal dingen die essentieel zijn als je op reis gaat. Als je je favoriete T-shirt vergeet is dat vervelend, maar geen ramp. In het vliegtuig ontdekken dat je je betaalpas of creditcard vergeten bent is toch net iets erger. Met deze checklist helpen we je op weg bij het inpakken.

Bekijk onze checklist (PDF)

Heb je al een reisverzekering?

Ook op reis zit een ongeluk in een klein hoekje. Goed verzekerd zijn geeft net iets meer rust. Zo kun jij lekker van je vakantie genieten. 

Twijfel je of je voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering moet kiezen? Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd, of je nu een lange reis maakt of meerdere weekendjes weggaat. Een kortlopende reisverzekering is handig als je één keer per jaar bijvoorbeeld een weekendje weggaat.

Doorlopende reisverzekering

als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, ook in Nederland je geen zorgen wilt hebben en doorlopend verzekerd wilt zijn profiteer van pakketkorting met de Alles in één Polis van Interpolis
Lees meer

Kortlopende reisverzekering

als je één keer per jaar op vakantie of weekendje weg gaat, ook in Nederland handig voor groepen, bijvoorbeeld vrienden voor elke reis dien je deze verzekering opnieuw af te sluiten
Lees meer

Een jaar lang 15% korting op je premie

Sluit je een nieuwe doorlopende reisverzekering af? Dan krijg je het eerste jaar 15% korting op je premie. De actie loopt van 1 juli 2020 tot en met 30 september 2020. Wil je meer weten? Bekijk dan de actievoorwaarden (PDF).

Bekijk de doorlopende reisverzekering

Check het actuele reisadvies

Controleer voor vertrek het actuele reisadvies voor jouw vakantiebestemming. Een negatief reisadvies wordt aangegeven met de kleurcodes rood en oranje. Reizen naar een gebied dat de overheid afraadt, is je eigen verantwoordelijkheid. Je bent niet verzekerd op de doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Betaalpas

Je betaalpas staat standaard ingesteld voor gebruik binnen Europa. Ga je backpacken in Australië of op roadtrip door Amerika? Stel dan je betaalpas in voor het werelddeel waar je naartoe gaat. Dat kan via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Je kiest per betaalpas in welk werelddeel en gedurende welke periode je de pas wilt gebruiken. Na deze periode wordt het gebruik van de betaalpas in dat werelddeel automatisch uitgezet.

Meer informatie over betalen in het buitenland

Creditcard

Het is verstandig om een creditcard mee te nemen als je op reis gaat. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hotel reserveren of de borg voor een huurauto regelen. Betalingen worden rond het einde van de maand automatisch afgeschreven. Alle aankopen die je met je creditcard doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Heb je nog geen creditcard?

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Je sluit de Doorlopende Reisverzekering eenvoudig online af.

Bereken je premie