Na lang wachten is het zover: je gaat op reis! Of je nu een weekje weggaat of een langere reis gaat maken, goed verzekerd zijn is belangrijk. Bij het kiezen van een verzekering zijn er veel dingen om rekening mee te houden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Niks vergeten?

Er is een aantal dingen die essentieel zijn als je op reis gaat. Als je je favoriete T-shirt vergeet is dat vervelend, maar geen ramp. In het vliegtuig ontdekken dat je je betaalpas of creditcard vergeten bent is toch net iets erger. Met deze checklist helpen we je op weg bij het inpakken.

Bekijk onze checklist (PDF)

Heb je al een reisverzekering?

Ook op reis zit een ongeluk in een klein hoekje. Goed verzekerd zijn geeft net iets meer rust. Zo kun jij lekker van je vakantie genieten. 

Twijfel je of je voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering moet kiezen? Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd, of je nu een lange reis maakt of meerdere weekendjes weggaat. Een kortlopende reisverzekering is handig als je één keer per jaar een weekendje weggaat of naar een festival gaat.

Doorlopende reisverzekering

voor meerdere weekendjes weg én/of je lange reis profiteer van pakketkorting met de Alles in één Polis van Interpolis tot 5 minuten voor vertrek af te sluiten
Lees meer

Kortlopende reisverzekering

voor een nachtje of weekendje weg, ook in Nederland betaal alleen voor de dagen dat je op vakantie bent ook voor groepen, bijvoorbeeld vrienden
Lees meer

Betaalpas

Je betaalpas staat standaard ingesteld voor gebruik binnen Europa. Ga je backpacken in Australië of op roadtrip door Amerika? Stel dan je betaalpas in voor het werelddeel waar je naartoe gaat. Dat kan via de Rabo Bankieren App of Rabo Online Bankieren. Je kiest per betaalpas in welk werelddeel en gedurende welke periode je de pas wilt gebruiken. Na deze periode wordt het gebruik van de betaalpas in dat werelddeel automatisch uitgezet.

Meer informatie over betalen in het buitenland

Creditcard

Het is verstandig om een creditcard mee te nemen als je op reis gaat. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hotel reserveren of de borg voor een huurauto regelen. Betalingen worden rond het einde van de maand automatisch afgeschreven. Alle aankopen die je met je creditcard doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Heb je nog geen creditcard?

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Je sluit de Doorlopende Reisverzekering eenvoudig online af.

Bereken je premie