Veelgestelde vragen reisverzekering

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen zonder opzegtermijn via Rabo Internetbankieren. Je hebt geen opzegtermijn.

Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Welke landen vallen onder Europadekking?

Met Europadekking ben je verzekerd in:

Nederland als je een reis met overnachting hebt geboektalle Europese landen, inclusief dagtrips zonder overnachtingeen aantal landen aan de Middellandse Zee, zoals Marokko, Israël en Tunesië

Lees meer over Europa- of Werelddekking

Is een dagje of weekend weg in Nederland verzekerd?

Binnen Nederland ben je verzekerd als je een reis hebt geboekt met minimaal één overnachting. Zorg wel dat je een origineel boekingsbewijs of een nota van je verblijf hebt. Je bent dus niet verzekerd als je bijvoorbeeld een nachtje gaat logeren bij een kennis.

Ga je alleen een dagje weg en wil je je bezittingen zoals smartphone, fotocamera en videocamera verzekeren? Bekijk dan eens de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering.

Krijg ik het eigen risico van mijn zorgverzekering vergoed?

Met de Interpolis reisverzekering medische kosten in het buitenland verzekeren kan met de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten'. Je bent dan verzekerd tegen onvoorziene ziektekosten die je zorgverzekering niet vergoedt. Alleen het eigen risico van je zorgverzekering wordt niet vergoed op de Interpolis Reisverzekering.

Wanneer gaat de dekking precies in?

De dekking gaat in vanaf het moment dat je je woning verlaat en je vakantie begint. Je bent zowel op de heen- als de terugreis verzekerd.

Wat doet de alarmcentrale voor mij als ik hulp nodig heb?

Bij ziekte of problemen in het buitenland staat de Interpolis alarmcentrale dag en nacht voor je klaar. Je kunt je verhaal kwijt en zij nemen je zoveel mogelijk zorgen uit handen. Je kunt denken aan advies en ondersteuning bij bijvoorbeeld een bezoek aan een arts of ziekenhuisverblijf. Zij zorgen ook voor praktische zaken zoals betalingsgaranties, vervoer regelen voor de terugreis en het sturen van medicijnen, kunst- en hulpmiddelen.

Hoe lang of hoeveel dagen kan ik aaneengesloten op reis?

Op de doorlopende reisverzekering kies je zelf je maximaal verzekerde reisperiode. Je kunt de standaarddekking van 60 dagen uitbreiden naar 180 of 365 dagen. Het maakt niet uit hoe vaak je op vakantie gaat. Je bent altijd verzekerd zolang je de maximale reisduur per reis niet overschrijdt.

Je premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je kiest. Je kunt op ieder moment je reisverzekering online wijzigen.

Vragen over soorten vakanties en activiteiten

Ik ga op wintersport. Ben ik verzekerd?

Voor een goed verzekerde wintersportvakantie waarbij je gaat skiën of snowboarden sluit je een kortlopende of doorlopende reisverzekering af met een aanvullende wintersportdekking. Wil je ook dekking voor kosten door redding met een ‘banaan’ of helikopter vanaf de piste? Kies dan ook voor de aanvullende dekking geneeskundige kosten op de doorlopende reisverzekering.

Voor het verzekeren van je wintersportuitrusting heb je de aanvullende dekking bagage nodig.

Bekijk en wijzig je aanvullende dekking

Ik ga duiken. Ben ik verzekerd?

Voor duiken ben je niet automatisch verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Je kunt dit verzekeren met de aanvullende dekking wintersport- en onderwatersport.

Wil je ook dekking voor medische kosten door een ongeval tijdens het duiken? Kies dan voor de aanvullende dekking Geneeskundige kosten op de doorlopende reisverzekering.

Voor het verzekeren van uw duikuitrusting heeft u de aanvullende dekking bagage nodig.

Bekijk en wijzig je aanvullende dekking

Ik ga in het buitenland de marathon lopen. Ben ik verzekerd?

Ja, marathon lopen in het buitenland is verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Je bent verzekerd voor de (aanvullende) dekkingen die je zelf kiest.

Krijg je sponsorgeld of word je betaald door een organisatie? Kies dan ook voor de aanvullende dekking zakenreizen op de doorlopende reisverzekering. Je regelt dit voor de doorlopende reisverzekering eenvoudig online via Rabo Internetbankieren of via de Rabo Bankieren App.

Wil je een zakelijke kortlopende reisverzekering? Bel dan je bank of regel het via Rabo Internetbankieren. Via de app is de zakelijke dekking niet af te sluiten.

Ben ik verzekerd tijdens extreme sporten op vakantie?

Tijdens het uitoefenen van een sport loop je meer risico op een ongeval. Met de aanvullende dekking ‘Geneeskundige kosten’ op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je verzekerd voor medische kosten als gevolg van verschillende soorten sporten. Zeer extreme sporten zijn niet verzekerd met de doorlopende reisverzekering.

Voor het verzekeren van je sportuitrusting heb je de aanvullende dekking bagage nodig.

Ik ga (deels) voor mijn werk naar het buitenland. Ben ik verzekerd?

Voor een zakenreis of een combinatie van zaken- en privéreis heb je de aanvullende dekking zakenreizen nodig. Je regelt dit voor de doorlopende reisverzekering eenvoudig online via Rabo Internetbankieren of via de Rabo Bankieren App.

Wil je een zakelijke kortlopende reisverzekering? Bel dan je bank of regel het via Rabo Internetbankieren. Via de app is de zakelijke dekking niet af te sluiten.

Ben ik verzekerd tijdens mijn stage in het buitenland?

Met de doorlopende reisverzekering voor studenten ga je het hele jaar verzekerd op reis. Niet alleen je stage in het buitenland is verzekerd. Je bent ook verzekerd bij een weekendje weg, festivalweekend of een vakantie in Nederland én buitenland.

Vragen over schade aan bagage

Is schade aan mijn bagage verzekerd?

Ja, als je de aanvullende dekking "Bagage' op je reisverzekering hebt. Alle bezittingen die je meeneemt op vakantie zijn dan verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Interpolis verwacht uiteraard wel dat je zorgvuldig met je spullen omgaat.

Bekijk en wijzig je aanvullende dekking

Is schade ontstaan in het ruim van een vliegtuig verzekerd?

Ja, als je bagagedekking afsluit bij je reisverzekering dan is je bagage verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Behalve je breekbare goederen of kostbaarheden (zoals elektronica, sieraden en geld). Neem deze spullen altijd als handbagage mee.

Zijn je spullen beschadigd door toedoen van je vervoersmaatschappij of zijn je spullen verloren of gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de luchtvaartmaatschappij.

Mijn koffer is niet aangekomen. Wat nu?

Heb je de aanvullende dekking ‘Bagage’ op je doorlopende reisverzekering? Dan ben je bij het verliezen van je koffer verzekerd. Met de (standaard)dekking ‘Personenhulp’ ontvang je tot € 150 - als je bagage niet of te laat aankomt op de heenreis, om kleding en toiletspullen te kopen.

Bekijk en wijzig je aanvullende dekking

Zijn mijn ski’s en snowboard verzekerd tegen diefstal?

Je (gehuurde) ski's of snowboard zijn verzekerd tegen diefstal als je de extra dekking bagage afsluit bij je doorlopende reisverzekering. Je hebt € 0 eigen risico. Zorg wel dat er altijd toezicht is op je ski's of snowboard bijvoorbeeld als je gaat lunchen.

Tips om diefstal te voorkomen: zet je ski's vast met een skislot, berg je ski's op in een kluis of verwissel je ski met die van een reisgenoot, zodat de ski's geen paar vormen. Worden je ski's toch gestolen? Doe dan altijd aangifte.

Bekijk en wijzig je aanvullende dekking

Vragen over schade met de auto in het buitenland

Ik had autopech tijdens mijn reis. Is dit verzekerd?

Je kunt met je auto in het buitenland altijd te maken krijgen met een aanrijding of pech. Je autoverzekering dekt deze kosten niet altijd (volledig). Als je voertuighulp op reis afsluit bij de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je tijdens je vakantie verzekerd bij uitval van je auto of motor. Ook af te sluiten voor je aangekoppelde caravan, vouwwagen of aanhanger. Interpolis vergoedt dan onder andere de kosten van reparatie ter plekke, verslepen van je auto en extra hotelovernachtingen.

Is een huurauto voor mijn vakantie verzekerd?

Schade met of aan de huurauto is niet verzekerd op de kortlopende en doorlopende reisverzekering van Interpolis. Ook het eventuele eigen risico bij een schade is niet verzekerd. Sluit dus altijd een aparte verzekering af bij de verhuurder van de auto.

Meer tips over auto huren in het buitenland

"Er werd snel gereageerd op mijn online melding. Het telefoongesprek verliep heel prettig en ik werd goed geholpen. De afhandeling verliep sneller als ik had verwacht."

- RC Niessen (Groningen)

Schade melden

Wil je schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bekijk en wijzig je reisverzekering via Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App.

Bereken je premie