Veelgestelde vragen reisverzekering

Wat wel en niet is verzekerd bij schadeHier vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen over de Interpolis Reisverzekering.

Hoe lang loopt de Doorlopende Reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kunt u dagelijks opzeggen. U kunt dit online regelen via Rabo Internetbankieren.

Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vindt u op uw verzekeringsbewijs.

Welke landen vallen onder Europadekking?

Met Europadekking bent u verzekerd in:

  • Nederland als u een reis en/of overnachting heeft geboekt
  • alle Europese landen, inclusief dagtrips zonder overnachting
  • een aantal landen aan de Middellandse Zee, zoals Marokko, Israël en Tunesië

Meer over Europa- of werelddekking

Is een dagje of weekend weg in Nederland verzekerd?

Binnen Nederland bent u verzekerd als u een reis heeft geboekt met minimaal één overnachting. Zorg wel dat u een origineel boekingsbewijs of een nota van uw verblijf heeft. U bent dus niet verzekerd als u bijvoorbeeld een nachtje gaat logeren bij een kennis. 

Gaat u alleen een dagje weg en wilt u uw bezittingen zoals uw smartphone, fotocamera en videocamera verzekeren? Bekijk dan eens de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering.

Krijg ik het eigen risico van mijn zorgverzekering vergoed?

Met de Interpolis reisverzekering medische kosten in het buitenland verzekeren kan met de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten'. U bent dan verzekerd tegen onvoorziene ziektekosten die uw zorgverzekering niet vergoedt. Alleen het eigen risico van uw zorgverzekering wordt niet vergoed op de Interpolis Reisverzekering.

Wanneer gaat de dekking precies in?

De dekking gaat in vanaf het moment dat u uw woning verlaat en uw vakantie begint. U bent zowel op de heen- als de terugreis verzekerd. 

Wat doet de alarmcentrale voor mij als ik hulp nodig heb?

Bij ziekte of problemen in het buitenland staat de Interpolis alarmcentrale dag en nacht voor u klaar. U kunt uw verhaal kwijt en zij nemen u zoveel mogelijk zorgen uit handen. U kunt denken advies en ondersteuning bij bijvoorbeeld een bezoek aan een arts of ziekenhuisverblijf. Zij zorgen ook voor praktische zaken zoals betalingsgaranties, vervoer regelen voor de terugreis het sturen van medicijnen, kunst- en hulpmiddelen.

Hoe lang of hoeveel dagen kan ik aaneengesloten op reis?

Op de doorlopende reisverzekering kiest u zelf uw maximaal verzekerde reisperiode. U kunt de standaarddekking van 60 dagen uitbreiden naar 180 of 365 dagen. Het maakt niet uit hoe vaak u op vakantie gaat. U bent altijd verzekerd zolang u de maximale reisduur per reis niet overschrijdt. 

Uw premie is afhankelijk van het aantal dagen dat u kiest. U kunt op ieder moment uw reisverzekering online wijzigen

Vragen over soorten vakanties en activiteiten

Ik ga op wintersport. Ben ik verzekerd?

Voor een goed verzekerde wintersportvakantie waarbij u gaat skiën of snowboarden sluit u een kortlopende of doorlopende reisverzekering af met een aanvullende wintersportdekking. Wilt u ook dekking voor kosten door redding met een ‘banaan’ of helikopter vanaf de piste? Kies dan ook voor de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' op de Doorlopende Reisverzekering.

Voor het verzekeren van uw wintersportuitrusting heeft u de aanvullende dekking ‘Bagage’ nodig.

Alle dekkingen en vergoedingen

Ik ga duiken. Ben ik verzekerd?

Voor duiken bent u niet automatisch verzekerd op de doorlopende reisverzekering. U kunt dit verzekeren met de aanvullende dekking ‘wintersport- en onderwatersport’.

Wilt u ook dekking voor medische kosten door een ongeval tijdens het duiken? Kies dan voor de aanvullende dekking ‘Geneeskundige kosten’ op de Doorlopende Reisverzekering. 

Voor het verzekeren van uw duikuitrusting heeft u de aanvullende dekking ‘Bagage’ nodig.

Ik ga in het buitenland de marathon lopen. Ben ik verzekerd?

Ja, marathon lopen in het buitenland is verzekerd op de Doorlopende Reisverzekering. U bent verzekerd voor de (aanvullende) dekkingen die u zelf koos. 

Krijgt u sponsorgeld of wordt u betaald door een organisatie? Kies dan ook voor de aanvullende dekking ‘zakenreizen’ op de Doorlopende Reisverzekering. U regelt dit voor de Doorlopende Reisverzekering eenvoudig online via Rabo Internetbankieren of via de Rabo Bankieren App. 

Wilt u een zakelijke Kortlopende Reisverzekering? Bel dan uw bank of regel het via Rabo Internetbankieren. Via de app is de zakelijke dekking niet af te sluiten.   

Ben ik verzekerd tijdens extreme sporten op vakantie?

Tijdens het uitoefenen van een extreme sport loopt u meer risico op een ongeval. Met de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering bent u verzekerd voor medische kosten als gevolg van extreme sporten. 

Voor het verzekeren van uw sportuitrusting heeft u de aanvullende dekking ‘Bagage’ nodig.

Lees meer over extreme sporten en uw reisverzekering

Ik ga (deels) voor mijn werk naar het buitenland. Ben ik verzekerd?

Voor een zakenreis of een combinatie van zaken- en privéreis hebt u de aanvullende dekking ‘Zakenreizen’ nodig. U regelt dit voor de Doorlopende Reisverzekering eenvoudig online via Rabo Internetbankieren of via de Rabo Bankieren App. 

Wilt u een zakelijke Kortlopende Reisverzekering? Bel dan uw bank of regel het via Rabo Internetbankieren. Via de app is de zakelijke dekking niet af te sluiten.

Ben ik verzekerd tijdens mijn stage in het buitenland?

Met de doorlopende reisverzekering voor studenten ga je het hele jaar verzekerd op reis. Niet alleen je stage in het buitenland is verzekerd. Je bent ook verzekerd bij een weekendje weg, festivalweekend of een vakantie in Nederland én buitenland.

Vragen over schade aan bagage

Is schade aan mijn bagage verzekerd?

Ja, als u de aanvullende Bagagedekking op de Interpolis Reisverzekering heeft. Alle bezittingen die u meeneemt op vakantie zijn dan verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Interpolis verwacht uiteraard wel dat u zorgvuldig met uw spullen omgaat. 

Wilt u weten welke spullen verzekerd zijn tot welk bedrag? Bekijk dan op deze pagina alle dekkingen en vergoedingen van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Is schade ontstaan in het ruim van een vliegtuig verzekerd?

Ja, als u Bagagedekking afsluit bij uw reisverzekering is uw bagage verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Behalve uw breekbare goederen of kostbaarheden (zoals elektronica, sieraden en geld). Neem deze spullen altijd als handbagage mee. 

Zijn uw spullen beschadigd door toedoen van uw vervoersmaatschappij of zijn uw spullen verloren of gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de luchtvaartmaatschappij. 

Wilt u weten welke spullen verzekerd zijn tot welk bedrag? Bekijk dan op deze pagina alle dekkingen en vergoedingen van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Mijn koffer is niet aangekomen. Wat nu?

Schade door een koffer die niet aankwam op uw vakantieadres is niet verzekerd. U kunt aangifte doen bij de luchtvaartmaatschappij. Hopelijk wordt uw koffer op een later moment alsnog bezorgd.

Zijn mijn ski’s en snowboard verzekerd tegen diefstal?

Uw (gehuurde) ski's of snowboard zijn verzekerd tegen diefstal als u de extra dekking 'Bagage' afsluit bij uw doorlopende reisverzekering. U heeft € 0 eigen risico. Zorg wel dat er altijd toezicht is op uw ski's of snowboard, bijvoorbeeld als u gaat lunchen.

Tips om diefstal te voorkomen: zet uw ski's vast met een skislot, berg uw ski's op in een kluis of verwissel uw ski met die van een reisgenoot, zodat de ski's geen paar vormen. Worden uw ski's toch gestolen? Doe dan altijd aangifte. 

Vragen over schade met de auto in het buitenland

Ik had autopech tijdens mijn reis. Is dit verzekerd?

U kunt met uw auto in het buitenland altijd te maken krijgen met een aanrijding of pech. Uw autoverzekering dekt deze kosten niet altijd (volledig). Als u Voertuighulp op reis afsluit bij de Interpolis Doorlopende Reisverzekering bent u tijdens uw vakantie verzekerd bij uitval van uw auto of motor. Ook af te sluiten voor u aangekoppelde caravan, vouwwagen of aanhanger. Interpolis vergoedt dan onder andere de kosten van reparatie ter plekke, verslepen van uw auto en extra hotelovernachtingen.

Voertuighulp van Interpolis: de mogelijkheden naast elkaar

Is een huurauto voor mijn vakantie verzekerd?

Schade met of aan de huurauto is niet verzekerd op de Kortlopende en Doorlopende Reisverzekering van Interpolis. Ook het eventuele eigen risico bij een schade is niet verzekerd. Sluit dus altijd een aparte verzekering af bij de verhuurder van de auto.  

Premie berekenen reisverzekering

Meer weten over de reisverzekering van Interpolis? U kunt kiezen uit de Doorlopende Reisverzekering en de Kortlopende Reisverzekering. Hier vindt u ook de voorwaarden en kunt u uw premie berekenen.

Schade melden

Wilt u een schade melden? Meestal wordt uw schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl

Veelgestelde vragen over annulering

Ga naar de veelgestelde vragen over de Interpolis Annuleringsverzekering

Contact

Rabobank