Inboedel en aansprakelijkheid: waarom verzekeren?

Waarom zou je een inboedelverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bekijk de voorbeelden hieronder. Dan zie je waarom de inboedelverzekering- en aansprakelijkheidsverzekering handig zijn.

Waarom een inboedelverzekering?

Met de Interpolis Inboedelverzekering verzeker je je spullen in je woning tegen schade door brand, storm, water en inbraak. Interpolis biedt twee dekkingen: Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk. Met Inboedel All-Risk ben je ook verzekerd als jijzelf, of iemand anders in je huishouden, per ongeluk iets stukmaakt.

Je bent bijvoorbeeld verzekerd als...

  • er wordt ingebroken in je huis, ook als je op vakantie bent en dit zélf op Facebook hebt gepost ;-)
  • je per ongeluk een kopje koffie omstoot over je nieuwe laptop (alleen met Inboedel All-Risk)
  • je een lamp omstoot of een schroeiplek veroorzaakt in je tapijt (alleen met Inboedel All-Risk)
  • de verwarming in je huurwoning lekt op je net gelegde laminaat
  • je zelfgekochte keuken in je huurhuis afbrandt
Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Als je op jezelf gaat wonen , is het verstandig om zelf een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten. Dan ben je verzekerd tegen de financiële gevolgen van schade die jijzelf, je gezinsleden óf je huisdier veroorzaakt aan anderen en/of aan zaken van anderen. En die kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Je bent bijvoorbeeld verzekerd als...

je hond iets te enthousiast kwispelend langs de nieuwe vaas van een vriendin looptje per ongeluk een glas rode wijn over de bank van de buurvrouw laat vallenje met de fiets tegen een andere auto aanrijdt, want ook met de fiets kun je schade aanrichtenje zwarte kat schade veroorzaakt aan iemand anders, dat gebeurt namelijk niet alleen op vrijdag de 13e!
Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Ga je huren?

Ga je een huis huren? Bekijk dan welke verzekeringen voor jou van belang kunnen zijn.

Bekijk verzekeringen voor huurders

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl