Internationale betalingen

Wereldwijd bankieren met de producten van de Rabobank

Betalen en ontvangen in vreemde valuta

Met een vreemde valuta rekening betaalt en ontvangt u eenvoudig in ruim dertig buitenlandse muntsoorten. U bespaart wisselkosten wanneer u regelmatig zakendoet buiten de Eurozone.

Meer lezen

Exporteren

U gaat goederen of diensten exporteren. Met onze betaalproducten ontvangt u veilig en snel uw geld. Binnen én buiten Europa. Daarnaast bieden onze betaaloplossingen meer zekerheid over betaling, kwaliteit en levertijd. Voor u en uw afnemer.

Importeren

U gaat goederen importeren. Met onze betaalproducten betaalt u veilig en snel. Binnen én buiten Europa. Daarnaast bieden onze betaaloplossingen meer zekerheid over de betaling, kwaliteit en levertijd. Voor u of uw leverancier. 

Rekeningen voor internationaal bankieren

Internationaal zakendoen kan vaak gewoon met uw Nederlandse rekening. Maar soms is het handiger om een rekening in het buitenland te hebben. Ook is het mogelijk om een rekening in een andere muntsoort te openen. Of u kunt een rekening openen in het buitenland, bij de Rabobank of bij een van onze partners.

Cash Pooling

Als bedrijf met meerdere vestigingen of dochterondernemingen in binnen- en/of buitenland heeft u vaak meerdere rekeningen. Dan is het belangrijk om uw geldstromen goed te managen. Met Cash Pooling beheert u automatisch uw saldi van uw rekeningen bij Rabobank en rekeningen bij andere banken.

Lees meer over Cash Pooling

Werken met valuta

Wanneer u vreemde valuta ontvangt of ermee betaalt, loopt u risico’s. De waarde van het bedrag in euro’s verandert door koersschommelingen. Dit valutarisico zet mogelijk uw winstmarges onder druk. De Rabobank biedt verschillende oplossingen om uw valutarisico’s beter te managen. Daarnaast bieden we oplossingen om uw vreemde valuta goed te beheren.

Lees meer over het managen van valutarisico’s en het beheer van valuta

Contact

Rabobank