Rabo Business Banking maakt zakelijk internetbankieren makkelijker en overzichtelijker. Hier vind je uitgebreide informatie en demo’s over de mogelijkheden. Voor ondersteuning bij Rabo Business Banking Pro kun je ook op iedere pagina een ‘Meer info’-link aanklikken.

Snel door naar:

Internetbankieren inloggen Read this page in English Veranderingen Internetbankieren

Rabo Business Banking wordt het nieuwe portaal voor al je bankzaken. De informatie op deze pagina is ook van toepassing voor Rabo Internetbankieren

Direct inloggen

Rabo Business Banking Pro

Hier vind je alle informatie en demo’s van Rabo Business Banking.

Inloggen

Je kunt met de Rabo Scanner inloggen bij Rabo Business Banking.

Demo: Inloggen met Rabo Scanner Lees meer over veilig en vertrouwd bankieren

Autorisaties en limieten instellen

Autorisaties en limieten voor jouw gebruikers instellen en aanpassen doe je zelf. Klik bij ‘Zelf regelen’ op het onderdeel ‘Autorisaties’. Hier kun je gebruikers toevoegen, autorisaties per rekening toekennen en een toegangsmiddel koppelen. Indien gewenst, kun je een vier-ogen principe voor het wijzigen van autorisaties door de bank laten instellen.

Demo: Praktisch toepassen autorisaties binnen jouw bedrijf Demo: Instellen autorisaties: Toevoegen gebruikers en toekennen autorisaties Demo: Autorisaties voor het aanmaken en ondertekenen van betaalopdrachten Demo: Uitgebreide Rekeningautorisaties Demo: vier-ogen principe bij wijzigen van autorisaties

Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: Autorisaties (basis), limieten en opties (PDF) Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: Uitgebreide Rekeningautorisaties (PDF) Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: vier-ogen principe bij wijzigen van autorisatie (PDF)
Rekeninggroepen instellen

Met Rekeninggroepen maak je afgescheiden groepen, bijvoorbeeld bedrijfsonderdelen of projecten, binnen jouw overeenkomst. Elke groep heeft eigen rekeningen en Beheerders en een eigen adresboek. Daarmee beperk je het gebruik van Rabo Business Banking en de toegang tot jouw gegevens tot de gebruikers die deze informatie daadwerkelijk nodig hebben.

Demo: Rekeninggroepen

Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: Rekeninggroepen (PDF)
Boekhoudpakket koppelen

Koppel jouw boekhoudpakket aan Rabo Business Banking. Zo kun je betaalopdrachten, incasso-opdrachten, informatie over saldi en transacties over en weer uitwisselen.

Lees meer over het koppelen van een boekhoudpakket Demo: Maken en onderhouden koppeling

Leaflet RIB Pro Online Boekhoudpakket (PDF)
Importeren betaal-en incassobestanden

Je kunt bestanden met betalingen en Euro incasso-opdrachten importeren die je in jouw boekhoud- of administratiepakket hebt aangemaakt.

Demo: Euro-bestanden Lees meer over initiatie van betalingen en incasso’s Test of jouw bestanden voldoen aan de specificaties van Rabobank

Leaflet RIB Pro Opdrachtbestanden (PDF)
Downloaden transacties

Downloaden transacties geeft je de mogelijkheid om jouw transacties van alle betaal- en spaarrekeningen op je pc op te slaan. Naast formaten die geschikt zijn voor boekhoudpakketten, kun je ook rekeningafschriften in PDF downloaden. Maak je gebruik van een boekhoudpakket om het transactiebestand in te verwerken? Dan adviseren wij je om de handleiding hiervan te raadplegen om te achterhalen welk importbestand jouw boekhoudpakket ondersteunt.

Demo: Downloaden transacties Demo: Downloaden rekeningoverzicht als PDF Lees meer over verantwoording van transacties

Leaflet Downloaden transacties (PDF)
Zetten 2e handtekening

Door het zetten van een tweede handtekening geef je een goedkeuring voor losse opdrachten en batches die door een andere gebruiker binnen dezelfde overeenkomst zijn klaargezet voor betaling. Bij Autorisaties stel je per rekening per gebruiker vast vanaf welke limiet een 2e handtekening vereist is. Opdrachten met een hoger bedrag dan de vastgestelde limiet krijgen de status 'vrij te geven'. De gebruikers die geautoriseerd zijn voor het zetten van een 2e handtekening vinden deze opdrachten onder de optie 'Zetten 2e handtekening'. Het zetten van een 2e handtekening is ook mogelijk met de Rabo Bankieren App.

Demo: Zetten 2e handtekening

Incasso-opdrachten aanmaken

Als je een Euro-incassocontract hebt afgesloten met jouw bank kun je handmatig Euro-incasso opdrachten aanmaken en verzenden. Je kunt een nieuwe euro-incasso opdracht aanmaken door de gewenste gegevens in te vullen of gebruik te maken van een of meerdere adressen uit het adresboek.

Demo: Euro-incasso aanmaken Demo: Euro-incasso adresboek

Leaflet RIB Pro Euro-incasso (PDF)
Wereldbetalingen aanmaken

Je kunt betaalopdrachten buiten Europa en/of in vreemde valuta aanmaken. Je krijgt een melding als je je gegevens hebt ingevuld die leiden tot een Wereldbetaling. Om een Wereldbetaling te verwerken, dien je vervolgens aanvullende gegevens in te voeren.

Demo: Aanmaken Wereldbetaling

Leaflet RIB Pro Wereldbetaling (PDF)
Besturingssystemen en browsers

Wij vinden het belangrijk dat je onze website eenvoudig kunt bedienen en dat de informatie voor iedereen duidelijk is. Om veilig te kunnen bankieren moet jouw browser voldoen aan de meest recente beveiligingseisen. Controleer regelmatig of je de nieuwste versie van jouw browser gebruikt.

Lees met welke besturingssystemen en browsers je onze online pagina’s het beste kunt raadplegen

Zelf regelen & Contact