Blikvangers bouwen

Verder op deze pagina:

  De gebouwen van morgen.

  De bouw- en vastgoedsector draagt graag bij aan het oplossen van complexe, maatschappelijke vraagstukken en een betere gebouwde omgeving. Als partner in het collectief ‘Blikvangers Bouwen’ stimuleert de Rabobank het debat over innovatieve oplossingen in de sector die er echt toe doen.

  De blik op de toekomst

  Wat gebeurt er als gebouwen zorgen voor veiligheid, energieopwekking, meer creativiteit en een betere gezondheid? In de eerste film van de reeks ‘Blikvangers Bouwen’ gaan we met het thema ‘Slim ontwerpen’ in op deze vraag en schetsen we een toekomstbeeld.

  Inzicht is cruciaal

  De afgelopen jaren hebben we veel inzicht opgedaan over de invloed van onze omgeving. Deze kennis gaan we de komende jaren gebruiken om gebouwen te verduurzamen. Wat als gebouwen bijvoorbeeld geen energie verbruiken, maar juist leveren? Circulaire gebouwen wordt de standaard. Hoe duurzaam zijn gebouwen in de toekomst? In de tweede film van 'Blikvangers Bouwen' met het thema 'Duurzaam bouwen' gaan we in op deze vraag en schetsen we een toekomstbeeld.

  Hoe slim is het gebouw van de toekomst?

  In 2025 maken wij gebouwen die flexibel zijn. Die we makkelijk kunnen aanpassen. Bovendien is alles voorzien van sensoren. Gebouwen zijn steeds meer computers met een dak erop. Zelflerend en uitermate slim. In de derde film van ‘Blikvangers Bouwen” laten we zien hoe slim onze gebouwen in 2025 zijn. ‘Blikvangers bouwen’ is een initiatief van BAM, Autodesk, Van Wijnen, Nieman ingenieurs, IBM,VORM, Marjet Rutten, Rabobank en ProptechNL.