Ondernemer aan het werk

Financiering voor de start van je bedrijf

Een bedrijf starten begint met investeren. Tijd, energie en vaak ook geld. Hoeveel geld hangt af van jouw bedrijf. Bepaalde kosten gelden voor iedereen, maar misschien moet jij een grotere investering doen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om die te financieren. Binnen én buiten de bank.

Welke mogelijkheden zijn er?

Je gelooft in jouw idee, je hebt alles doordacht en je bent ervan overtuigd dat jouw plan slaagt. Maar je hebt wel startkapitaal nodig. Daarvoor heb je onder meer deze mogelijkheden.

Financiering van inventaris, voorraad en debiteuren

Voor het (voor)financieren van inventaris, voorraden en debiteuren kun je een rekening courant krediet openen. Met je adviseur spreek je af hoeveel krediet je krijgt. Binnen deze limiet kun je vervolgens op ieder gewenst moment geld opnemen. Je betaalt een variabel bedrag per maand, afhankelijk van de rentestand en de hoogte van jouw schuld.

Financiering van aankoop machines, materialen en bedrijfsmiddelen

Lease

Een bedrijfsauto of een machine kun je vaak leasen. Met Rabo Lease kun je meestal tot 100% van de aanschafwaarde financieren, ook als je zzp'er bent en je bedrijf pas één of twee jaar bestaat. Zo hoef je niet in een keer een groot bedrag te investeren en houd je je werkkapitaal beschikbaar. Je betaalt met financial lease een vast maandbedrag. 

Zakelijke lening

Een zakelijke lening kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de aankoop van machines of materialen. Het is een financiering voor de langere termijn met een vaste looptijd en variabele of vaste maandlasten. Ook als zzp’er kun je in aanmerking komen voor een zakelijke lening.

Lease

tot 100% van aanschafwaarde eigen geld overhouden voor groei direct je maandbedrag berekenen

Zakelijke lening

vaste of variabele lasten vaste looptijd online aanvragen

Rekening courant krediet

variabele maandlasten flexibele financieringsbehoefte online aanvragen

Fondsen, bankgaranties, crowdfunding

Bekijk alle financieringsvormen

Financiering aanvragen? Denk hier aan

Een investeerder kijkt bij het beoordelen van je aanvraag naar de financiële haalbaarheid van je plannen en naar wie jij bent als persoon en ondernemer. Het helpt als je goed kunt uitleggen wat je plannen zijn. Wees daarbij zo volledig, realistisch en transparant mogelijk.

Financieel plan

Het onderdeel ‘financieel plan’ uit je ondernemingsplan is een goed vertrekpunt. Bekijk ter inspiratie onze voorbeelden voor het ondernemingsplan, daarin staat ook een voorbeeld van het financieel plan. Als je zo’n voorbeeld volgt, heb je alle informatie die we van je nodig hebben op een rij.

Bekijk de voorbeelden

Heb je al klanten voor jouw product?

Vermeld hen dan in je plan. Dit kan eventuele investeerders overtuigen.

Ook goed om te weten: als je een financiering aanvraagt bij de Rabobank toetsen we je aanvraag bij het BKR (Bureau Kredietregistratie).

Zelf regelen & Contact