Borduurhuis.nl

Twee keer zo snel produceren dankzij nieuwe machine

Met een gloednieuwe borduurmachine kan de Tilburgse ondernemer Franc Veraert sneller leveren en meer grote opdrachten aannemen. “We hebben nu tijd en energie over om in andere zaken te steken.”

Borduurproces geautomatiseerd

“Onze allereerste borduurmachine had net als een naaimachine maar één naald. De opvolger daarvan was een machine met zes naalden. Onze nieuwste machine beschikt over twee koppen met ieder vijftien naalden. Dat betekent dat we nu meerdere logo’s tegelijk kunnen borduren, met vijftien verschillende kleuren, en dat zonder garen te hoeven wisselen. Van één klein woordje op een T-shirt tot de hele rug van een jas. Zo hebben we een flink deel van ons borduurproces geautomatiseerd.”

Sneller leveren. Meer grote opdrachten aankunnen. Dat is wat de nieuwe borduurmachine Veraert concreet oplevert. “We kunnen nu twee keer zo snel produceren en zijn daarmee klaar voor de toekomst. Al snel nadat de machine hier stond opgesteld, kwam er een grote opdracht binnen. Zo’n klant kunnen we nu al binnen een week helpen, in plaats van de paar weken die we voorheen nodig hadden.”

Groeiambities

Zo draagt zijn nieuwe machine bij aan de groei van zijn bedrijf. “Doordat we sneller produceren, hebben we tijd en energie over om in andere zaken te steken. Werken aan meer naamsbekendheid bijvoorbeeld.”

“We hebben inmiddels een aardige groep terugkerende opdrachtgevers. Maar omdat mensen nu eenmaal niet iedere week borduurwerk, drukwerk of belettering nodig hebben of bestellen, hebben wij steeds nieuwe klanten nodig. Die werven we vooral dankzij mond-tot-mondreclame.”

Door meer aan de naamsbekendheid te werken, hoopt Veraert zijn groeiambities te verwezenlijken. Hij waagt zich daarbij niet aan spijkerharde targets, want die kunnen volgens hem het plezier dat je als ondernemer beleeft onderuithalen. “Het gewoon net een beetje beter doen dan het jaar ervoor. Daarmee zijn mijn vrouw en ik al tevreden.”

Liefst een leverancier dichtbij

De nieuwste aanwinst moet daarbij helpen. Bij het uitkiezen van de machine is Veraert niet over één nacht ijs gegaan. De afgelopen jaren was hij regelmatig op vakbeurzen te vinden. Daar zag hij weliswaar diverse keren een borduurmachine staan, maar tot een deal kwam het steeds niet.

“Ik wilde per se een machine uit Europa. Mocht er een keer iets aan mankeren, dan kun je in zo’n geval veel sneller handelen dan wanneer je met een producent uit China te maken hebt. Deze borduurmachine komt uit België. Als er iets is, pak ik de telefoon en kan de leverancier hier in principe morgen al op de stoep staan. Dat vind ik een fijne gedachte.”

Naaimachine Borduurhuis.nl

Via proefaanvraag naar leasecontract

Een kleine 20.000 euro heeft de borduurmachine zijn bedrijf gekost. Een flink bedrag, maar hij verwacht dan ook dat deze nieuwe, professionele borduurmachine zeker 20 tot 25 jaar meegaat. Daarmee was dit de grootste zakelijke investering die Veraert en zijn vrouw de afgelopen 20 jaar hebben gedaan. “Dat geld hebben we niet ergens in een oude sok liggen.”

“Op de website van de Rabobank heb ik daarom een proefaanvraag gedaan en al snel bleek dat we deze machine konden leasen. We hebben toen nog wel even gewacht met concrete stappen. We hadden namelijk nog een ander leasecontract voor een printer-plotter waarmee we full color stickers en bedrukkingen maken. Dat wilden we eerst afronden. Anders zit je met dubbele lasten.”

Bewust lage maandlasten

Voor de aanschaf van zijn nieuwe borduurmachine koos Veraert voor Rabo Lease. Hij is daarmee meteen eigenaar geworden en profiteert zo van afschrijving en andere fiscale voordelen als aftrekposten. “We lossen in zeven jaar af, de maximale looptijd voor deze machine. Dat is een bewuste keuze”, vertelt Veraert. “Zo houden we de maandkosten laag en hoeven we ons geen zorgen te maken of we wel voldoende materiaal kunnen inkopen.”

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Franc Veraert.

Ondernemer Franc Veraert

Franc Veraert begon in 1997 met reclameproductiebedrijf Borduurhuis.nl. Onder meer sportverenigingen, studentenverenigingen, gemeenten, kleine mkb’ers en vriendengroepen kunnen bij Borduurhuis.nl aankloppen voor het bedrukken, borduren en beletteren van alles waar een naam, tekst of logo op kan. Dankzij de aanschaf van een nieuwe borduurmachine kan eigenaar Franc Veraert die klanten sinds kort veel sneller helpen.

Zelf investeren in een machine?

Je kunt machines met een aanschafwaarde vanaf € 5.000 leasen. Met Rabo Lease wordt de machine van jou zonder dat je in één keer een grote uitgave hoeft te doen.