Kennismakers

Kennismakers over omgaan met corona

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers met elkaar kennismaken. In deze aflevering: Aniel en Jan. Aniel heeft een Surinaams restaurant, Jan heeft meerdere bakkerijen en is ‘familievlogger’. Ze praten over de gevolgen van corona voor hun bedrijf.

Aniel en Jan over omgaan met corona

Kennismakers

Financiële problemen door corona?

De coronacrisis raakt veel bedrijven in ons land. Zeker in sectoren waar harde klappen vallen, zoals de horeca. Heel veel ondernemers vechten voor het voortbestaan van hun business. Zo ook Aniel, hij is bijna door zijn buffer heen en overleeft op de omzet. Voor Jan heeft de coronacrisis juist goed uitgepakt en hij ziet het nu als de tijd om te investeren.

kom uit de financiele problemen

Komt jouw bedrijf mogelijk in financiële problemen?

Start met het inzichtelijk krijgen van de belangrijkste kengetallen van je bedrijf en het opstellen van een liquiditeitsprognose. Dit biedt inzicht in de mogelijke tekorten die ontstaan.

Check of je liquiditeit op orde isBepaal of je genoeg werkkapitaal hebtBereken of je aan je langetermijnverplichtingen kunt voldoen
Zo kun je een liquiditeitsprognose maken in tijden van corona

Ook handig om te weten

Hoe bouw je een buffer op?

Met een buffer ben je beter in staat om financiële tegenvallers op te vangen. Ook helpt het je om in een later stadium een grote uitgave te kunnen doen. Reservepotjes zijn actueler dan ooit, want veel ondernemers hebben er door de crisis gebruik van moeten maken.

Lees meer over een financiële buffer voor je bedrijf
Hoe krijg je financiële grip op je bedrijf?

Financieel inzicht is één van de belangrijkste voorwaarden voor succesvol ondernemerschap. Zo blijf je voortdurend in control en ben je beter bestand tegen onverwachte situaties. Het gratis e-book ‘Sterker uit de coronacrisis’ helpt je meer grip te krijgen op de financiële huishouding van je onderneming.

Download het gratis e-book
Hoe creëer je extra financiële ruimte?

Veel ondernemers zoeken op dit moment een financiering om een tekort aan inkomsten door corona op te vangen. Voor mkb’ers zijn er de regelingen Klein Krediet Corona (KKC) en de Borgstellingsregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB).

Lees hoe je meer financiële ruimte creëert
Hoe gaan andere ondernemers om met de crisis?

Donselaar Tenten was net verhuisd naar een gloednieuwe locatie, toen maart vorig jaar ineens 80% van de omzet wegviel. Door snel naar andere klanten op zoek te gaan en goed financieel inzicht weet oprichter Erik van Donselaar zijn bedrijf door deze zware crisis heen te loodsen.

Zo komt Donselaar Tenten sterker uit de crisis
Hoe dien je een aanvraag in voor financiële hulp?

Als je bedrijf te maken heeft met een financiële tegenslag, dan is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Met onze online omgeving voor financiële hulp, krijg je inzicht in de mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn. Hierbij kun je denken aan een overbruggingslening, uitstel van aflossing op je zakelijke lening of tips en adviezen van onze experts.

Vraag financiële hulp aan voor je bedrijf
Kennismakers Aniel

Aniel

Aniel is eigenaar van restaurant Klein Paramaribo. Hij is nog niet zo ervaren met social media. Hij deelt wel veel via Facebook, maar blijft haken op 2.000 volgers. Door corona moet hij flink bezuinigen, anders redt hij het niet.

“Ik ben op zoek naar een coach die mij wakker kan schudden.’’

Kennismakers Jan

Jan

Jan is eigenaar van een ijssalon, lunchroom, chocolate-atelier en bakkerij. Hij is zeer online actief en vlogt met zijn hele gezin. Op hun Youtube-account ‘De Nagelkerkjes’ hebben ze ruim 60.000 abonnees. Hij ziet corona als dé tijd om te investeren.

“Voor ons heeft corona heel goed uitgepakt.”

bekijk kennismakers

Kennismakers

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers kennismaken met elkaar. Wat doen ze anders en waarin lijken ze op elkaar? De kennis van de één, helpt de ander verder. En jou misschien ook wel. Wat kan jij leren van andere ondernemers?