vrouw achter laptop

Een webshop beginnen

Webshops zijn er - net als ondernemers - in alle soorten en maten. Ga jij een eigen webwinkel starten? Of je nou zeldzame Star Wars-figuurtjes of Zuid-Limburgse streekproducten wilt gaan verkopen: online kan het allemaal. Om je op weg te helpen, hebben we 4 belangrijke stappen voor je op een rijtje gezet.

Illustratie van een vrouw met een lampje

Stappenplan voor het opzetten van een webshop

Hoewel het starten van een webshop relatief laagdrempelig is, moet je je wel goed voorbereiden voor je start. Ook als internetondernemer krijg je namelijk te maken met (overheids)regels en andere uitdagingen. Zo moet je onder meer denken aan:

Stap 1: Webshop beginnen: een goede voorbereiding

Een eenvoudige webshop heb je snel online staan. Wil je een succesvolle webshop? Dan heb je meer nodig. Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk aan de volgende punten:

Illustratie laptop

Benieuwd hoe andere ondernemers omgaan met hun webshop?

Online vindbaar én zichtbaar zijn is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Dat weten ondernemers Remilio en Melle als de beste.

Bekijk hun verhaal

Stap 2: De kleine lettertjes

Er zijn allerlei regels waar een webshop aan moet voldoen. Het is misschien niet het leukste onderdeel van het opstarten van een webwinkel, maar niet minder belangrijk. Denk aan de volgende punten:

Stap 3: Tijd om te verkopen!

Je hebt nu de basis staan. Top! Je webshop kan bijna live. Er zijn nog een paar belangrijke punten waar je aan moet denken voordat je je eerst verkoop werkelijkheid maakt:

Illusratie twee betaalpassen

Zakelijke rekening openen?

Of je nu net start als zzp’er of al een tijdje onderneemt als mkb'er. Het maakt niet uit op welke manier je onderneemt: wij bieden je een zakelijke rekening die bij je bedrijf past.

Stap 4: Laat je webshop groeien

Misschien dat je na een tijdje jouw webshop een extra boost wil geven. Misschien wil je meer sales halen en wil je gaan spelen met (periodieke) acties. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

Illustratie van een opstijgende raket

Ook voor jezelf beginnen?

Elke zelfstandig ondernemer kan wat hulp gebruiken met geldzaken. Met slimme betaalproducten, voorbeeld ondernemingsplannen en handige informatie.

We helpen je op weg