Hoeveel kilometer rijden ondernemers gemiddeld per jaar? Wat zijn de populairste merken? En hoeveel auto’s en bussen van de zaak worden nu eigenlijk geleast? Dit zijn de keuzes die zakelijk Nederland maakt.

Zakelijk Nederland onderweg

Het aantal zakelijke leaseauto's is de laatste jaren flink gestegen. Er reden eind 2018 maar liefst 850.000 van deze voertuigen op de Nederlandse weg.

Lease - zakelijk Nederland onderweg

Er zijn verschillende manieren om een zakelijke auto of bus te financieren. We zetten de vijf meest gangbare mogelijkheden voor je op een rij.

Ontdek de opties
Populaire personenauto's in Nederland

Populaire personenauto's

Wie zakelijk gaat leasen, kan meestal kiezen uit tientallen merken en honderden types. Dit zijn de vijf populairste modellen van 2018.

Benieuwd voor hoeveel €/mnd jij een auto kunt leasen?

Bereken je maandbedrag
Populaire bestelbusjes in Nederland

Populaire bestelbussen

Een bestelbus betekent voor veel ondernemers een flinke hap uit de begroting. Leasen helpt je de kosten te spreiden. Zo behoud je financiële speelruimte. Dit zijn de vijf populairste modellen van 2018.

 Voor welke brandstof kies je

Voor welke brandstof kies jij?

Elektrisch rijden is in opmars. Toch hebben veel nieuwe zakelijke leaseauto's nog steeds een dieselmotor aan boord. Dat komt vooral door de bestelbussen, die bijna allemaal diesel tanken. Zo tankt zakelijk rijdend Nederland, afgaande op de auto’s die in 2018 zijn verkocht: 

Is elektrisch rijden al interessant voor jou?

Ontdek het hier
1.400.000 zakelijke auto's in Nederland

Kilometers op de weg

Er rijden in Nederland meer dan 8.000.000 auto's rond. Hiernaast lees je wat het aandeel zakelijke auto's is en hoeveel kilometers die gemiddeld afleggen.

4.300.000 Nederlanders gebruiken hun privévoertuig ook zakelijk

Auto van de zaak of privé rijden?

Niet elke ondernemer of zzp'er kiest ervoor om een zakelijke auto te rijden. Er zijn er ook die hun eigen auto inzetten voor het bedrijf. Ze ontvangen per gemaakte kilometer een standaardvergoeding.

Auto op de zaak of privé?

Dit zijn je opties