
Hotels
Consumenten verwachten steeds meer van hotels. Beleving, service en aanbod van bijvoorbeeld voeding spelen een steeds grotere rol bij de ervaring van de gast en keuze om nogmaals het hotel te boeken. Welke trends en ontwikkelingen zien we voor de hotelbranche en hoe zorg je dat je als hotel voldoet aan de laatste wet- en regelgeving van horeca? Je leest het hieronder.

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
De horecasector groeit door. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. Toch zijn er zorgen. Lees de update.

Gemengd beeld voor horeca: minder aanbod, bedrijven wel steeds groter
Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Lees in deze update onze analyse.

Omzet horeca niet meer hersteld na slecht voorjaar
Het was een tegenvallend jaar. Door het slechte weer in de eerste helft van 2024 bleven mensen liever thuis. En ook de prijsstijgingen hielpen niet.

Horeca en recreatie: gemengde resultaten door slecht voorjaarsweer
Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. We zetten in deze update de cijfers op een rij en blikken vooruit.

Recordjaar? Zo voelt dat niet in de horeca- en recreatiesector
De horecasector beleefde in 2023 een goed jaar na de coronacrisis, met stijgende omzet en volumes. Toch zetten stijgende kosten ondernemers en marges onder druk.

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilogram minder voedsel - maar nog altijd voor bijna 650 miljoen euro
Terwijl dit in 2019 nog 582 miljoen was. Wil je hier meer over weten?