Zo versnelt Rabobank de energietransitie

12 oktober 2023 16:11

Samen de manier waarop we leven en werken verduurzamen. Dat is waar onze missie ‘Growing a better world together’ voor staat. Daarom zetten we ons in voor vijf belangrijke thema’s. Eén daarvan is de energietransitie. Benieuwd hoe wij hierin het verschil maken? Bekijk de video.

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Fossiele brandstoffen dragen hier sterk aan bij, met rampzalige gevolgen die veel mensen raken.
Daarom zijn er alternatieve energiebronnen nodig, zoals zonnevelden. Wij willen de aanleg hiervan versnellen en werken daarom onder andere samen met energiecoöperaties. Met geld uit de Rabo Ontwikkelbijdrage Energiecoöperaties helpen wij deze coöperaties bij de beginfase: onderzoek doen naar het aanleggen van een zonnepark. En dat heeft effect.

Duurzame energie voor 8.600 huishoudens

Opgewekt Houten is een mooi voorbeeld van zo’n energiecoöperatie waarmee we samenwerken. Dankzij onze bijdrage kunnen straks 8.600 huishoudens uit Houten hun energie halen uit dit zonnepark. En er zijn nog meer projecten waar we energie in steken. Namelijk onze Energiecoöperatiedesk, de samenwerking met Energie van Utrecht, de ontwikkeling van andere bedrijventerreinen en de verduurzaming van woonwijken en commercieel vastgoed.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan de energietransitie?