Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Rabobank Coöperatiefonds

Via het Rabobank Coöperatiefonds steunt Rabobank Regio Eindhoven initiatieven die de regio versterken. Initiatieven die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de regio kunnen een aanvraag indienen.

Wil je een aanvraag indienen bij het Rabobank Coöperatiefonds bij een van de andere Rabobanken in Oost-Brabant? Zie hieronder de link naar informatie, deadlines en het aanvraagformulier Rabobank Coöperatiefonds van de betreffende Rabobank:

Rabobank De Kempen
Rabobank Helmond Peel Noord
Rabobank Meierij & Maashorst
Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen
Rabobank Peelland Zuid

Bekijk de animatie over het Rabobank Coöperatiefonds

Rabo ClubSupport

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen op het gebied van sport en cultuur. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land en zijn daarmee het cement van onze samenleving. Om deze onschatbare waarde van verenigingen te waarborgen zet Rabobank zich samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende in om verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken. Dit noemen we Rabo ClubSupport.

Rabo Clubsupport ondersteuning

Iedere vereniging en stichting heeft vanzelfsprekend zijn eigen unieke ambities. En binnen iedere vereniging en stichting spelen specifieke thema’s en vraagstukken een rol. Op welk gebied wil jouw club zich versterken? Door het binden van meer vrijwilligers? Door verduurzaming van de accommodatie? Een solide sponsorplan? Welke ambities jouw vereniging ook heeft, wij helpen je graag verder met het realiseren ervan. Dat doen we met 1-op-1 begeleiding, masterclasses en workshops.

Rabo ClubSupport stemcampagne

Rabobank geeft clubs ieder jaar de kans om een financiële bijdrage te ontvangen met Rabo ClubSupport. Hoeveel deze bijdrage is, hangt af van het aantal stemmen dat een club krijgt. Leden van jouw lokale bank mogen namelijk hun stem uitbrengen op hun favoriete stichting, club of vereniging. Hoe meer stemmen je werft, hoe groter de bijdrage voor jouw club.

Maatschappelijke impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezonder leven, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Benieuwd hoe de coöperatieve Rabobank bijdraagt bij jou in de buurt?

Rabo Ontwikkelbijdrage voor energiecoöperaties

Rabo Ontwikkelbijdrage voor energiecoöperaties
De klimaatopgave is groot en vergt veel investering. Rabobank wil energiecoöperaties steunen met kennis en een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. Zo dragen wij bij aan de energietransitie in Nederland. Dit doen we vanuit ons coöperatief dividend. Oftewel een deel van onze winst wat wij terug investeren in de maatschappij.

Hoe financier jij de start van je energiecoöperatie?
Voor de opstart van een energiecoöperatie, professionalisering of ontwikkeling van een (eerste) project is geld nodig. Speciaal voor energiecoöperaties uit Oost-Brabant is er voor die eerste ontwikkelfase de Rabo Ontwikkelbijdrage.

Meer informatie en een aanvraag indienen
Energiecoöperaties kunnen een aanvraag indienen voor een ontwikkelbijdrage van maximaal € 10.000,-. De aanvraag dient aan een aantal criteria te voldoen. Informatie over deze criteria kan je hieronder vinden. Meer informatie over andere vormen van ondersteuning van energiecoöperaties vind je in dit digizine en op www.rabobank.nl/energiecooperatie.

Hoe dien ik een aanvraag in?
Vul onderstaand aanvraagformulier in en mail deze naar energiecooperatiedesk.OBR@rabobank.nl. Specifieke vragen kunnen eveneens aan dit e-mailadres worden gericht of neem contact op via (088) 722 66 66. Bij een mail graag in de onderwerpregel vermelden dat het gaat om de Rabo Ontwikkelbijdrage voor Energiecoöperaties.

Rabo Ontwikkelbijdrage voor Collectieve Woonvormen

Speciaal voor klanten die samen een collectief woonproject (in welke vorm dan ook) willen realiseren biedt Rabobank financiële ondersteuning vanuit de Rabo Ontwikkelbijdrage voor collectieve woonvormen. Of het nu gaat om een CPO, CCO, een zorg- of agrarisch project; al dit soort initiatieven kunnen bij ons terecht.

Toekomstbestendig wonen is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen in Nederland de komende decennia. Het raakt iedereen, je (groot)ouders, jezelf en je kinderen. Rabobank wil een actieve bijdrage leveren aan toekomstbestendig wonen door ondersteuning te bieden in de transformatie naar vitale gemeenschappen middels kennis, netwerken en benodigde financieringsoplossingen. We ondersteunen initiatieven in een fase waarin financiering nog niet mogelijk is. Dit doen we middels een financiële bijdrage vanuit ons Rabo Ontwikkelbijdrage voor collectieve woonvormen.