Smallholder pineapple farmer in Vietnam

Wie we zijn

Als impactfinancier werken we wereldwijd aan blijvende positieve verandering: economisch, sociaal én ecologisch. Dagelijks brengen we ons ideaal dichterbij – een eerlijke en duurzame maatschappij waarin iedereen echt kan meedoen.

Plant

Dit is waar we voor staan

Ieder mens verdient kansen. Om te groeien, zich te ontwikkelen en te werken aan een betere toekomst. Daarom investeren wij in organisaties die kwetsbare mensen perspectief bieden. Wat je niet alleen kan, bereik je samen wél.

Zo pakken we het aan

Wereldwijd bieden we coöperaties van kleinschalige boeren toegang tot geld, kennis en afnemers. In Nederland versterken we sociale ondernemingen, zodat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

Hier maken we het verschil

Buiten Nederland zijn we actief in landen met veel kleinschalige boeren in een achtergestelde positie. Dáár kunnen we de grootste positieve verandering bereiken. Je vindt ons in maar liefst 22 landen op 4 continenten.

Rabo Foundation world map
Tree

Dat doen we al sinds 1974

Ervaring télt. Al ruim 45 jaar zetten we ons in om miljoenen mensen kansen op groei te bieden. Dat doen we met steeds meer kennis, steeds meer partners, en ja: steeds meer geld. Zo doen we recht aan onze diepe coöperatieve roots.

Onze organisatie

Rabo Foundation is een onafhankelijke stichting. We hebben een Raad van Toezicht met vertegenwoordigers van lokale Rabobanken en groepsonderdelen van Rabobank.

Farmers loading coffee in truck

Rabo Rural Fund

Te groot voor de donaties en financiering van Rabo Foundation, maar nog te klein voor reguliere bankleningen – speciaal voor zulke boerenbedrijven en coöperaties is er het Rabo Rural Fund. Zo kunnen zij (én de aangesloten boeren) blijven groeien en ontwikkelen.