Ontdek onze impact in 2021

Als we om ons heen kijken, zien we de wereld snel veranderen. De coronacrisis laat de ongelijkheid in de wereld zien én maakt die groter. Ook kunnen we onze ogen niet sluiten voor de gevolgen van klimaatverandering. Deze grote uitdagingen raken ons allemaal. En maken miljoenen mensen kwetsbaarder – van kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden tot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland. Het afgelopen jaar werkten we opnieuw samen met anderen om deze uitdagingen aan te gaan.

€ 40,7 miljoen

verstrekten we voor een meer duurzame en inclusieve samenleving

400+ organisaties

in 23 landen maakten met onze inzet impact

4 miljoen mensen

konden zo een stap zetten naar een betere toekomst

Zo werkten we aan positieve verandering

Wereldwijd ondersteunen we organisaties die met échte oplossingen komen – van boerencoöperaties in Peru tot sociale ondernemingen in Nederland. Dit doen we met een duidelijk maatschappelijk doel: mensen in een kwetsbare positie een kans bieden op een betere toekomst. Door kansen te grijpen waar anderen vaak nog risico’s zien, gaven we ruim 400 organisaties de ruimte om te groeien. We geven ze toegang tot financiële oplossingen, bundelen we krachten met anderen, zetten we ons netwerk in en onderzoeken en delen we wat écht impact maakt.

Hiermee maakten we impact

Medewerkers op 4 continenten

die samen 15 nationaliteiten vertegenwoordigen in een team van 55 medewerkers; van hen is 65% vrouw. Deze professionals geven dagelijks invulling aan onze missie.

4.000+ mensen en organisaties

ondersteunden onze missie met een financiële bijdrage. In 2021 ontvingen we 18,6 miljoen euro om de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

60+ samenwerkingen

gingen we aan om projectpartners toegang te geven tot kennis en netwerk. Van Ikea Foundation tot Progreso.

Hier maakten we impact

Met onze collega’s, projectpartners en een uitgebreid netwerk werkten we in 2021 opnieuw aan een meer duurzame en inclusieve samenleving. Waarin iedereen die wíl ook echt de ruimte krijgt om te groeien en een betere toekomst op te bouwen.

Grip op verandering

Wereldwijd werken we aan positieve verandering voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Voor hen willen we écht verschil maken. Daarom meten en monitoren we continu onze impact en scherpen we onze aanpak steeds verder aan.

Onze lessen uit 2021 en inzichten voor de toekomst

Een veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen. Daarom monitoren we onze impact, reflecteren we op onze werkwijze en passen we die aan waar nodig. In 2021 kwamen we tot deze inzichten. Meer inzichten? Bekijk onze lessen over ons werk in Nederland en internationaal.