Smallholder pineapple farmer in Vietnam

Het verhaal van Rabo Foundation

Op eigen benen staan en de ruimte hebben om te groeien. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zet Rabo Foundation zich wereldwijd in voor kwetsbare mensen die hard werken aan een betere toekomst. Als impactfinancier doen we dat met geld, maar ook met onze kennis en ons grote netwerk. Het doel: een eerlijke en duurzame maatschappij.

Eerlijke kans

In 1974 is Rabo Foundation opgericht als maatschappelijk fonds van Rabobank. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationale impactfinancier. Onze missie: kwetsbare mensen de mogelijkheid bieden om te groeien, te bloeien en op eigen benen te staan. We mikten vanaf het begin op de miljoenen kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden. Maar ook op Nederlanders die aan de zijlijn staan, terwijl ze zoveel te bieden hebben. Al deze mensen verdienen een eerlijke kans.

Meer dan geld

Rabo Foundation versterkt organisaties die kwetsbare mensen écht vooruithelpen. Zoals boerencoöperaties en sociale ondernemingen. Zij hebben geld nodig om te groeien, maar voor gewone banken zijn ze nog te risicovol. Met een lening bieden we deze organisaties groeikansen en stimuleren we tegelijk hun eigen verantwoordelijkheid. Ook helpen we hen via advies en training om succesvol te ondernemen en innoveren.

Overal dichtbij

We werken overal in de wereld met lokale teams of adviseurs – mensen met dezelfde taal en cultuur als de coöperaties. Zij weten precies wat die nodig hebben. Vanuit hun eigen lokale netwerk leggen ze slimme verbindingen om de organisaties te versterken. Bijvoorbeeld met andere ngo’s en met ketenpartners.

Drie keer impact

Financieel zelfredzaam en toekomstbestendig. Vol trots en zelfvertrouwen. In harmonie met milieu en klimaat. Dat is waar we op mikken bij onze projectpartners. Kortom: vooruitgang op economisch, sociaal en ecologisch gebied. Deze drie dimensies moeten binnen een project of onderneming samenkomen en elkaar versterken. Pas dan is de verandering écht duurzaam.

Miljoenen mensen

Wereldwijd versterken we meer dan 370 organisaties. Hierin investeren we jaarlijks ruim 35 miljoen euro. Het resultaat mag er zijn: via deze ondernemingen bereiken we positieve verandering voor miljoenen mensen. Laten we die verandering van het toeval afhangen? Natuurlijk niet. Heldere doelen, bewuste keuzes, regelmatige impactmetingen – zo halen we het meeste uit elke euro die we besteden. Precies wat je mag verwachten van een moderne impactfinancier.

Kom meer te weten over wie we zijn

Wil je graag meer informatie?