Beleggen in beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen, als belegger heb je er vast wel eens van gehoord. Maar wat zijn beleggingsfondsen eigenlijk en waar moet je op letten als je in fondsen gaat handelen? Wij vertellen het je graag en geven aan in welke beleggingsfondsen je bij ons kunt beleggen.

Wat zijn beleggingsfondsen?

Een beleggingsfonds is een mandje van verschillende aandelen, obligaties of andere beleggingen. Vaak richten deze fondsen zich op bepaalde regio’s, sectoren of thema’s (bijvoorbeeld duurzaamheid). Door te beleggen in fondsen wordt risico voor je gespreid.

Beleggingsfondsen worden beheerd door financiële experts. Je laat dus als het ware je geld voor je beleggen door experts. Er zijn actieve beleggingsfondsen die een eigen beleggingsvisie aanhouden en passieve fondsen die de beursindex volgen. Meer informatie over deze passieve fondsen lees je op onze pagina over beleggen in trackers (indexbeleggen).

In welke beleggingsfondsen kun je beleggen bij Rabobank?

Als je belegt bij Rabobank, krijg je toegang tot de Fondsselector. Hier vind je uitgebreide en actuele informatie over meer dan 350 beleggingsfondsen. Zo hebben wij onder andere de volgende fondsen in ons assortiment: BlackRock, BNP Paribas, Carmignac, DWS, Fidelity, JP Morgan, Kempen, NNIP, Robeco, Triodos en Vanguard.

Wil je handelen in beleggingsfondsen bij Rabobank?

Complexe beleggingsfondsen

De meeste beleggingsfondsen die Rabobank aanbiedt, behoren tot de groep ‘niet complex’. Toch is er ook een aantal beleggingsfondsen die wel ingedeeld zijn als complex. Hieronder lees je er meer over.

Veelgestelde vragen over beleggingsfondsen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer