Beleggen in beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen worden beheerd door financiële experts. De fondsen bestaan meestal uit verschillende aandelen, obligaties of andere beleggingen. Door te beleggen in fondsen wordt risico voor je gespreid. Vaak richten fondsen zich op een bepaalde regio (bijvoorbeeld Zuid-Amerika) of sector (bijvoorbeeld financiële dienstverlening).

In welke beleggingsfondsen kun je beleggen bij Rabobank?

Als je belegt bij Rabobank, krijg je toegang tot de Fondsselector. Hier vind je uitgebreide en actuele informatie over meer dan 350 beleggingsfondsen. Zo hebben wij onder andere de volgende fondsen in ons assortiment: BlackRock, BNP Paribas, Carmignac, DWS, Fidelity, JP Morgan, Kempen, Nationale Nederlanden, Robeco, Triodos en Vanguard.

Lees meer over de Fondsselector

Wil je handelen in beleggingsfondsen bij Rabobank?

Dan moet je het volgende weten:

Je kunt elk moment je order inleggen, je order wordt slechts één keer per dag afgehandeld. Elk beleggingsfonds heeft namelijk een zogenaamde ‘cut-off-tijd'. Dit is het tijdstip op de dag waarop alle orders worden verzameld en worden aangeboden bij het fonds. Plaats je je order voor die tijd, dan wordt je order meegenomen. Is je order pas na die tijd binnen, dan wordt je order de volgende beursdag verwerkt. Houd er rekening mee dat wij circa 1 uur eerder dan het ‘cut-off-tijdstip’ van het fondshuis je orders moeten kunnen verwerken. Je kunt je order in hele bedragen inleggen, dat wil zeggen in hele euro’s. In aantallen of in eurocenten is niet mogelijk. Het minimumbedrag van een aankoop order is € 50, exclusief de kosten van de transactie. Dit minimumbedrag geldt niet voor verkooporders. Je order wordt afgerekend tegen de werkelijke waarde op basis van de beleggingen binnen het fonds (dit heet ook wel intrinsieke waarde van het fonds).

Handelstijden van beleggingsfondsen

Veelgestelde vragen

Kan ik automatisch inleggen in beleggingsfondsen?

Je hebt bij beleggingsfondsen binnen Rabo Zelf Beleggen de mogelijkheid om periodiek te beleggen. Bekijk het stappenplan.

Wat zijn de handelstijden van beleggingsfondsen?

Je vindt de handelstijden van een beleggingsfonds in de Fondsselector van Rabo Online Bankieren. De Fondsselector is alleen beschikbaar via een desktop. Niet via de Rabo Bankieren App. Bekijk het stappenplan.

Wanneer ontvang ik het Jaaroverzicht beleggen?

Heb je een beleggingsportefeuille bij ons? Dan ontvang je eind januari het Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille. Dit overzicht gebruik je bij het controleren van je voorlopig ingevulde belastingaangifte. Het Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille krijg je in 'Berichten' in Rabo Online Bankieren en de Rabo App. Heb je geen toegang tot Rabo Online Bankieren? Dan ontvang je het Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille per post.

Alles over Jaaroverzicht beleggen