De Rabo Wallet

Uw portemonnee in uw mobiel

 • app voor mobiel betalen
 • actueel inzicht in uw saldo
 • parkeer zonder muntgeld
 • sla klantenkaarten op
 • eenvoudig betalen door de iDEAL QR-code te scannen

button appstore Rabo Wallet

Ontdek de Rabo Wallet

Met de Rabo Wallet wordt uw smartphone uw portemonnee. Via deze app betaalt u met uw telefoon en heeft u geen pasjes of contant geld meer nodig. De Rabo Wallet is beschikbaar voor klanten vanaf 16 jaar.

Op welke telefoon werkt de Rabo Wallet?

De Rabo Wallet is geschikt voor bijna alle Android-smartphones met een NFC (Near Field Communication) antenne en softwareversie 5.0 en hoger. Met uitzondering van:

 • LG G2
 • Sony Xperia M4 Aqua (Dual) 
 • Blackview BV 6000 
 • Blackview BV 6000S
 • De Rabo Wallet is op dit moment alleen beschikbaar voor Android telefoons. Apple geeft nog geen toegang om de zogenaamde NFC chip op iPhones te gebruiken.

NFC is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van enkele centimeters. Het is een draadloos communicatiemiddel. De chip (met daaromheen een antenne) in de smartphone communiceert met een ander NFC-apparaat. Zoals de Wallet en de betaalautomaat bij het afrekenen. U kunt onder ‘Instellingen’ op uw smartphone controleren of uw smartphone NFC heeft en of de functie aan staat. 

Zorg altijd dat u de laatste software versie van Android heeft geïnstalleerd op uw telefoon.

contactloos betalen

Tappen: contactloos betalen met de Rabo Wallet

In plaats van uw bankpas in de betaalautomaat te steken, betaalt u met de Rabo Wallet door te ‘tappen’: houd de achterkant van uw telefoon tegen de betaalautomaat waar een ‘contactloos betalen’ logo wordt getoond. Het bedrag dat u betaalt met de Rabo Wallet wordt meteen afgeschreven van uw rekening.

Lukt betalen niet? Als het betalen niet lukt, dan moet u uw telefoon proberen op een andere manier tegen de betaalautomaat te houden. De app werkt op basis van Near Field Communication (NFC). Met deze techniek communiceren apparaten zoals een smartphone en een betaalautomaat met NFC, binnen een afstand van 2 centimeter met elkaar. Voor meer informatie check de veelgestelde vragen.

Klantenkaarten

Klantenkaarten uit uw portemonnee kunt u digitaal bewaren in de Rabo Wallet.

Lees meer

Saldochecker

Benieuwd hoeveel u nog te besteden heeft? Via de Rabo Wallet kunt u snel uw saldo bekijken. Na een betaling is dit meteen weer actueel.

Lees meer

QR code Scanner

In de Rabo Wallet zit een iDEAL QR-code scanner waarmee u veilige iDEAL-betalingen kunt doen. Deze QR-code vindt u op schermen (TV, laptop, winkelzuil enz.), facturen, kassabonnen, collectebussen, posters enz. 

Zie ook veel gestelde vragen in de app.

Parkeren

Parkeren zonder stress. Met de nieuwe service in de Rabo Wallet parkeert u zonder muntgeld in meer dan 100 steden in Nederland.

Lees meer

Buitenland

Met uw Rabo Wallet betaalt u ook eenvoudig in het buitenland bij kassa’s die geschikt zijn voor contactloos betalen. Handig op vakantie.

Lees meer

Kenmerken

Mobiele bankpas en mPIN

De Rabo Wallet maakt gebruik van een mobiele bankpas die u installeert in de app. Voor betalingen tot en met € 25 heeft u geen mPIN (mobiele pincode) nodig. Bij betalingen hoger dan € 25 en wanneer u in totaal voor meer dan € 50 aankopen heeft gedaan zonder mPIN gebruikt u wel een mPIN. U kunt zelf instellen dat u bij betalingen tot en met € 25 een mPIN moet invoeren.

Meer lezen over uw mobiele bankpas

Meer lezen over mPIN

Kosten

Het downloaden en het gebruik van de Rabo Wallet is het eerste half jaar gratis. Daarna kost de Rabo Wallet € 0,50 per maand. De Rabo Wallet is gratis voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar en/of klanten met een Rabo StudentenPakket. U kunt meerdere rekeningen toevoegen in uw Rabo Wallet. En maximaal 3 Rabo Wallets installeren. De kosten blijven € 0,50 per maand. Voor zakelijke klanten gelden geen andere tarieven. 

Voorbeeld: u installeert de app op 1 februari. Dan betaalt u pas vanaf eind augustus. 

U betaalt wel de gebruikelijke kosten voor:

 • uw betaalpakket bij de Rabobank
 • het gebruik van mobiel internet aan uw telecomaanbieder
 • gebruikt u de dienst betaald parkeren, dan betaalt u parkeerkosten en 22 eurocent per parkeersessie.

U heeft geen internet nodig om te betalen met de Rabo Wallet. Voor de volgende diensten heeft u wel internet nodig:

 • instellen van uw mobiele bankpas
 • instellen van uw mPIN
 • opvragen van uw saldo
 • betalen met QR code

Meer lezen over uw mobiele bankpas

Meer lezen over mPIN

Bekijk tarieven en voorwaarden van betaalproducten en -diensten

Veiligheid

Mobiele bankpas

De Rabo Wallet werkt met een mobiele bankpas. De mobiele bankpas is zichtbaar in uw telefoon. Om te betalen met de mobiele bankpas in uw Rabo Wallet heeft u een mobiele pincode nodig: mPIN. De mPIN kiest u zelf.

Meer lezen over uw mobiele bankpas

Mobiele pincode: mPIN

Voor betalingen tot en met € 25 heeft u in de Rabo Wallet geen pincode (mPIN) nodig. U kunt deze instelling zelf aanpassen. Er blijft altijd een mPIN nodig:

 • bij betalingen boven de € 25
 • bij meerdere betalingen onder de € 25 die samen meer zijn dan € 50

Uw mPIN is een andere 4-cijferige pincode dan de pincode van uw gewone bankpas. Het is ook een andere code dan uw 5-cijferige toegangscode voor de Rabo Bankieren App en/of de Rabofoon. Gebruikt u 3 keer een verkeerde mPIN, dan blokkeren wij uw mobiel betalen. U kunt zelf uw mPIN wijzigen of deblokkeren in de RaboWallet. Voor het wijzigen en deblokkeren van de mPIN heeft u een Raboscanner nodig.

Let op: personen die de beschikking hebben over uw telefoon, kunnen betalingen tot en met € 25 doen met een maximum van € 50.

Meer lezen over instellen en wijzigen van uw mPIN

Meer lezen over veilig bankieren

Verlies of diefstal van uw telefoon?

Bent u uw telefoon kwijt of is deze gestolen? U kunt via Online Bankieren uw Wallet registratie verwijderen. Dit kan onder zelf regelen: u kiest vervolgens voor ‘Toegang’ en dan ‘Toestelregistraties’. Of neem direct contact op met uw lokale bank. We verwijderen dan uw toestelregistratie. Hiermee beëindigen we de mogelijkheid om mobiel te betalen met uw verloren toestel.

Reparatie of verkoop van uw telefoon

Wordt uw telefoon gerepareerd of verkoopt u uw toestel? Verwijder de app van uw telefoon.

 • Trek de machtiging voor incasso bij Ease2Pay in via het menu, instellingen, diensten. 
 • In het menu van de app staat een knop ‘Verwijder Rabo Wallet registratie(s)’ waarmee u de wallet kan beëindigen. 
 • Verwijder de app van uw telefoon. 

Heeft u vragen, neem dan contact op met uw Rabobank.

Voorwaarden

Als u de Rabo Wallet gaat gebruiken, is het verstandig om uzelf vooraf goed te informeren. Lees de voorwaarden goed door.

Download de algemene bankvoorwaarden

Voorwaarden voor betalen en online diensten Rabobank 2018

Meer weten?

Heeft u vragen over de Rabo Wallet? Neem dan contact op met uw Rabobank.