Gezin in de keuken kijken op hun telefoon

Goede voornemens: je financiën op een rij? Daar horen verzekeringen bij.

Het jaar is weer ten einde en een nieuw jaar dient zich aan. Tijd om de balans op te maken in je huis en hoofd. Even een momentje pakken om die ene kast op te ruimen of wat achterstallige klusjes te doen. En hoe zit het met je geldzaken? Je verzekeringen zijn daarbij misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan er het een en ander veranderd zijn in je leven. Wil jij financieel gezond verzekerd het nieuwe jaar in? Lees dan deze 8 tips.

Illustratie van een stapel geld

1. Grote veranderingen? Pas je verzekeringen aan

Heb je dit jaar een kind gekregen, heeft je kind het ouderlijk huis verlaten of ben je misschien gaan samenwonen? Zorg er dan voor dat de gezinssamenstelling op je verzekeringen klopt met het aantal personen in je huishouden zodat je niet onder- of over-verzekerd bent.

Ben je verhuisd? Pas dan het adres op je polis aan. Het kan zijn dat de premie van bijvoorbeeld je autoverzekering of woonverzekering hierdoor verandert.

2. Check je inboedelverzekering

Misschien heb je in tijden van Corona geïnvesteerd in een nieuwe thuiswerkplek. Of misschien zat de vakantie naar het buitenland er dit jaar niet in en heb je je vakantiegeld uitgegeven aan nieuwe spullen. Het is altijd goed om na te kijken of je nog voor de juiste waarde verzekerd bent. Als je een inboedelverzekering van Interpolis hebt zijn je nieuwe spullen standaard meeverzekerd.

3. Check of je niet dubbel bent verzekerd

Heb je ergens anders nog verzekeringen lopen? Kijk dan goed of je niet dubbel verzekerd bent. Heb je bijvoorbeeld een Interpolis autoverzekering of doorlopende reisverzekering met pechhulp en ben je daarnaast lid van een andere pechhulp aanbieder, dan betaal je mogelijk twee keer voor dezelfde dienst. Dit kan zomaar een paar tientjes per jaar schelen. De verzekeringen uit de Interpolis Alles in één Polis hebben ruime dekkingen die goed op elkaar aansluiten.

4. Neem je zorgverzekering voor 2022 onder de loep

Het is ook goed om je zorgverzekering weer eens onder de loep te nemen. Misschien zijn je wensen voor zorg veranderd. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap, een beugel voor je kind(eren) of fysiotherapie. Dan kun je ervoor kiezen om een (andere) aanvullende dekking af te sluiten. Of je kunt vrijwillig je eigen risico aanpassen als je voldoende geld achter de hand hebt. Let bij het kiezen vooral op het aantal aangesloten zorgverleners, je vrijwillig eigen risico en de aanvullende verzekeringen. Bij Rabobank kun je de zorgverzekeringen van Interpolis vergelijken en afsluiten.

Lees meer over de Interpolis zorgverzekeringen
Illustratie van een huis met zonnepanelen

5. Voorkom vervelende verrassingen bij aansprakelijkheid

Whoops! Veroorzaak je per ongeluk schade omdat je fiets omvalt? Dan kun je voor die schade aansprakelijk gesteld worden. Maar het hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan je hond die onverwacht iemand bijt. Of dakpannen die van je huis vallen op een voorbijganger. Een schadeclaim kan enorm in de papieren lopen, zeker als er sprake is van letselschade. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat je wordt opgezadeld met een fikse schuld.

Lees meer over de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering
Illustratie van een notitieblok pen en euroteken

6. Check je opstalverzekering na een verbouwing

Heb je jouw huis het afgelopen jaar verbouwd of verduurzaamd? Of ben je dat van plan? Sommige verzekeraars bieden garantie tegen onderverzekering, maar check altijd voor de zekerheid of dit ook in jouw geval zo is.

Wist je dat je met de Interpolis Woonhuisverzekering ook tijdens én na een verbouwing automatisch voor de juiste waarde verzekerd bent? Bovendien zijn zonnepanelen en je laadpaal ook standaard gedekt. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

7. Check de dekking van je autoverzekering

Merk je dat je door het thuiswerken minder gebruik van je auto maakt? Dan kan het verstandig zijn om naar de dekking van je autoverzekering te kijken. Welke dekking bij jou past hangt helemaal af van jouw situatie. Is je auto al wat ouder dan kun je ervoor kiezen alleen schade bij anderen te verzekeren met de WA dekking. Heb je een nieuwere auto dan wil je misschien ook schade aan je eigen auto verzekeren. Hulp nodig? Wij hebben 7 verschillen in de dekking op een rij gezet.

Bekijk de 7 verschillen in de dekking op een rij
Illustratie van een huis met een paraplu

8. Geen chaos, veel gemak: breng je verzekeringen onder één dak

Al je verzekeringen onderbrengen bij één verzekeraar is niet alleen makkelijk, maar het levert vaak ook kortingen op voor je totale maandpremie. Bij Rabobank kun je de verzekeringen van Interpolis afsluiten, wijzigen en inzien. Dit doe je makkelijk zelf in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Zo regel je in een paar klikken je bank- en je verzekeringszaken en heb je alles in één fijn overzicht. Dat ruimt lekker op!

Lees meer over de Interpolis Alles in één Polis®

Ben je verzekerd bij Interpolis?

Dan kun je de verzekeringen eenvoudig zelf bekijken en wijzigen in de Rabo App. Met een paar klikken ben je er al.