Sander en Angelique praten over hun kinderen en geld

Een Gezond Geldgesprek over je kinderen en geld

Angelique bespreekt samen met haar man Sander de financiële opvoeding van hun drie kinderen. Ze merkt dat haar kinderen al goed weten wat de waarde van het geld is. Bekijk hun Gezond Geldgesprek hoe ze dit samen hebben aangepakt en wat hun spaarplan is voor de toekomst van hun kinderen.

Sander en Angelique praten over hun kinderen en geld

Hoeveel zakgeld geef jij?

Kinderen die op jonge leeftijd leren omgaan met geld, hebben hun financiën later vaak beter op orde. Geld uitgeven hoort daar ook bij. Zo geven Angelique en Sander hun kinderen zakgeld waarvan ze zelf spullen mogen kopen. Ze kunnen dan zelf kijken of ze het hiermee redden. Voor kinderen vanaf 12 jaar is er PASSI om jongeren zelfstandig te maken in de wereld van geld.

Hoe leer je omgaan met geld?

“Onze kinderen weten goed wat de waarde van het geld is”

- Angelique -

Geld opzijzetten voor de toekomst van je kind

Sander en Angelique vinden het belangrijk om geld opzij te zetten voor hun kinderen, zodat ze straks hun rijbewijs kunnen betalen of op een spaarrekening kunnen zetten zodat ze al een buffer hebben. Zij maken het plan om voor elk kind € 30 per maand te sparen, na 18 jaar is dit € 6.480. Een mooi bedrag. Je kunt dit geld op een spaarrekening zetten, maar je kunt ook gaan beleggen. Het is slim om op tijd hiermee te beginnen.

Geef je kind een goede start

Handig om te weten

Sparen of beleggen voor je kind

Je wilt je kind natuurlijk goede kansen geven en zorgen voor een spaarpotje voor bijvoorbeeld een studie of rijbewijs. Daarom is het slim om op tijd te beginnen met sparen voor je kind of zelfs te gaan beleggen. Een combinatie van beiden is ook mogelijk.

Bekijk wat voor jou slim is
Leer je kind veilig omgaan met geld

Je eigen geld beheren, betekent bankieren. Je kind leert dit stap voor stap met een jongerenrekening waarbij jij de grenzen bepaalt. Zo geef je vrijheid, maar houd je wel toezicht. Stel eenvoudig toestemmingen en limieten van je kind in.

Meer over de Rabo JongerenRekening
Hoeveel kost een studie

Of je nou een kind hebt of er in de toekomst een wil. Je wilt altijd het beste voor hem of haar. Een goede studie hoort hier vaak bij. Maar die zijn helaas niet gratis. Wat kost een studerend kind eigenlijk? We helpen je graag een zo duidelijk mogelijk overzicht te maken.

Bekijk het overzicht
Makkelijker sparen voor je buffer

Weet jij niet wat je als buffer nodig hebt? Je berekent jouw persoonlijke buffer in drie minuten met de Nibud BufferBerekenaar. Met behulp van automatisch sparen zet jij je geld makkelijker opzij en komt ook jouw buffer of ander spaardoel in zicht. We hebben 5 tips op een rij gezet om sparen makkelijker te maken.

Bekijk de 5 tips
Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?