Jessica en Angelo praten over hun geldzaken

Een Gezond Geldgesprek over onvoldoende spaargeld

Angelo en Jessica (35) hebben samen 6 kinderen. Zij hebben als doel om voor elk kind 10.000 euro te sparen, zodat de kinderen later een goede studie kunnen volgen. Ze gaan samen in gesprek hoe ze dit doel kunnen bereiken en komen erachter dat ze prioriteiten moeten gaan stellen.

Jessica en Angelo

Angelo en Jessica (35) hebben samen 6 kinderen. Zij hebben als doel om voor elk kind 10.000 euro te sparen, zodat de kinderen later een goede studie kunnen volgen. Ze gaan samen in gesprek hoe ze dit doel kunnen bereiken en komen erachter dat ze prioriteiten moeten gaan stellen.

Koppel op de bank

Hoeveel buffer heb je nodig?

Jessica en Angelo hebben samen een inkomen van € 3.500 per maand. Om het spaardoel voor hun 6 kinderen te bereiken willen ze elke maand € 600 opzijzetten, maar gaat dat lukken? Het is voor Jessica en Angelo duidelijk dat ze bepaalde uitgaven achterwege moeten laten. Zo kost een bowlingavond met het hele gezin al snel € 100.

“We moeten prioriteiten gaan stellen”

- Angelo -

Jessica en Angelo hebben gelukkig al € 3.500 op hun spaarrekening staan. Maar is dit voldoende buffer voor een gezin met 6 kinderen? Uit de Nibud BufferBerekenaar die ze hebben ingevuld, blijkt dat ze minder geld achter de hand hebben dan wat ze eigenlijk nodig hebben gezien hun gezinssituatie. Dat hadden ze niet verwacht. Jessica en Angelo gaan eerst geld opzijzetten voor hun buffer, zodat ze daarna verder kunnen sparen voor hun 6 kinderen.

Hoe kun je meer geld overhouden?

Makkelijker sparen voor je buffer

Weet jij niet wat je als buffer nodig hebt? Je berekent jouw persoonlijke buffer in drie minuten met de Nibud BufferBerekenaar. Met behulp van automatisch sparen zet jij je geld makkelijker opzij en komt ook jouw buffer of ander spaardoel in zicht. We hebben 5 tips op een rij gezet om sparen makkelijker te maken.

Bekijk de 5 tips
Hoe start ik met besparen?

Je wilt geld besparen, maar hoe begin je? Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken in je portemonnee. Heb je al bijvoorbeeld al eens nagedacht om de verwarming wat lager te zetten, of dat ene abonnement dat je niet gebruikt op te zeggen? We geven je 9 tips om geld te besparen.

Bekijk de 9 bespaartips
Tips voor meer inzicht

'Sparen' is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Afhankelijk van je inkomen en uitgaven kun je de ene maand wel geld opzijzetten en de andere maand misschien helemaal niet. Maar sparen is altijd mogelijk, ook al is het maar een beetje. Inzicht en overzicht in je geldzaken spelen hierin een belangrijke rol. Wij helpen jou in 6 stappen inzicht te krijgen in je financiën.

Ga naar het stappenplan
Tips als het lastig is om geld over te houden

Heb je even geen overzicht in je geldzaken, loop je achter met betalingen of heb je geldzorgen? Geldfit kan je helpen bij het fit krijgen en houden van je geldzaken. Je kan een anonieme test invullen. Op basis van de uitkomst krijg je passende tips en kun je in contact komen met partijen die je verder kunnen helpen. Want hoe eerder je in actie komt hoe beter. Dat lijkt misschien moeilijk, maar de eerste stap is zo gezet.

Doe de geldfit test
Koppel praat over geld in de keuken

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we zulke gesprekken met familie en vrienden. Of natuurlijk met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Doe je mee?