Autolening: de financiering van uw auto

Op zoek naar een andere auto? Als u die (deels) wilt financieren, ga dan eerst op zoek naar de juiste lening. Dan weet u wat de mogelijkheden zijn en komt u goed voorbereid bij de dealer.

Bij de Rabobank leent u overzichtelijk en bewust met:

  • duidelijke én aantrekkelijke rentetarieven
  • keuze uit drie leningen
  • boetevrij extra aflossen
  • kwijtschelding bij overlijden

Tips bij het afsluiten van een autolening

Tip 1: Bekijk vooraf goed welke rente u gaat betalen
Soms lijkt een rente te mooi om waar te zijn. Veel aanbieders stunten met hele lage 'vanaf' rentes. Maar de kans dat u dat lage percentage straks ook echt betaalt is heel klein. Bij de Rabobank hanteren we geen lokrentes. Bij ons is de rente die een nieuwe klant betaalt hetzelfde als de rente die een bestaande klant betaalt.

Bekijk de tarieven

Tip 2: Boetevrij extra aflossen
Het is handig om geld achter de hand te hebben voor bijvoorbeeld een grote beurt of nieuwe banden. Maar als u geld 'over' heeft, is het verstandig om uw lening versneld af te lossen. Dan betaalt u straks niet voor een auto waar u niet meer in rijdt. En bovendien: geld lenen kost u geld. Bij de Rabobank mag eerder aflossen altijd én boetevrij.

Tip 3: Geen schuld bij overlijden
Overlijdt u terwijl u een lening heeft lopen, dan kent de Rabobank de mogelijkheid van kwijtschelding van het restant van de lening. Zo laat u uw nabestaanden niet achter met een schuld.

Tip 4: Kopen op afbetaling?
Autodealers bieden soms 'Koop op afbetaling' (huurkoop) aan. Maar let op: de auto is dan vaak pas helemaal van u als de laatste termijn van de lening is betaald. Als u de lening niet kunt terugbetalen wordt de auto in beslag genomen en bent u de termijnen die u al betaald heeft kwijt. Kies daarom voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Tip 5: Let op de kleine lettertjes
Als de maandlasten van een lening heel laag lijken is er misschien sprake van een 50-50 deal. Daarbij leent u de helft bij aanschaf en de andere helft moet u na bijvoorbeeld twee jaar in één keer betalen. Bij de Rabobank sluit u één lening af als u de auto koopt. Dan loopt u niet het risico dat u na die twee jaar een bedrag moet betalen dat u niet op tijd bij elkaar heeft gespaard. En waarvoor u dan misschien geen lening meer kunt krijgen.

Vijf vragen over uw financiering om te stellen aan uw dealer:

  1. Welke rente ga ik betalen?
  2. Mag ik tussentijds boetevrij extra aflossen?
  3. Wat gebeurt er met mijn schuld als ik overlijd?
  4. Wanneer is de auto mijn eigendom?
  5. Hoe werkt de 50-50 deal?

Wat kost een autolening?

Hoeveel u verantwoord kunt lenen hangt af van uw inkomen, maar ook van uw spaargeld en uw uitgaven. De Rabobank kijkt naar uw hele financiële plaatje. Kijk welke lening geschikt voor u is en wat uw maandbedrag wordt.

Autoverzekering: waarop letten?

Voordat u in uw nieuwe auto mag rijden, moet deze worden verzekerd. Er is nogal wat keuze. Daarom hebben we acht tips op een rij gezet voor het vergelijken van autoverzekeringen.

Bekijk de tips

Contact

Rabobank