2 huurders die willen kopen

Ik woon al een aantal jaren in een huurwoning

Woon je al jaren in een huurwoning? Dan denken we graag met je mee over de mogelijkheden. Zo kan het door de huidige lage rente zijn dat de hypotheeklast van een koopwoning gelijk is aan of lager dan de lasten van je huurwoning.

Vrijblijvend gesprek waar en wanneer je wiltKeuze tussen een telefoon- of videogesprekOntdek in 30 minuten wat financieel haalbaar is
Vraag een Eerste-huis-gesprek aan

Een voorbeeld: Johan en Nour

Steeds meer huurders overwegen om een huis te kopen. Omdat elke situatie anders is, kun je bij ons het Eerste-huis-gesprek aanvragen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Johan en Nour huren

Johan en Nour wonen samen in een huurappartement in een middelgrote stad. Johan werkt in het basisonderwijs en Nour is sinds twee jaar bedrijfsadviseur bij een grote organisatie. Samen hebben ze een mooi inkomen om van te leven. Johan en Nour vinden het tijd voor de volgende stap en willen heel graag een eigen huis kopen. Ze hebben geld gespaard om de kosten koper te kunnen betalen. Ze hebben zelfs genoeg spaargeld om hun nieuwe huis in te richten.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Tijdens het Eerste-huis-gesprek wordt er altijd getoetst of het inkomen ‘bestendig’ is. Dit betekent dat we kijken naar het inkomen, schulden en eventuele andere factoren die invloed kunnen hebben op de stabiliteit van het inkomen. Niet alleen je inkomen telt mee, ook andere zaken worden meegewogen.

Bereken je hypotheek

Benieuwd wat je ongeveer kunt lenen? Bereken binnen enkele minuten je maximale hypotheek.

Start je berekening

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

Tijdens het Eerste-huis-gesprek kijken we samen naar jouw financiële situatie en het bedrag dat je zou kunnen en willen lenen. In het voorbeeld is een situatie geschetst, waarin het soms toch mogelijk is gebleken om een hypotheek aan te vragen. Is jouw situatie anders dan het voorbeeld? Dan betekent dit niet meteen dat je geen hypotheek kunt krijgen. Alleen hangt het toekennen van een hypotheek van meerdere factoren af. Daardoor kunnen we niet garanderen dat je een hypotheek krijgt. Als je een Eerste-huis-gesprek aanvraagt, kijken we samen wat er mogelijk is.

Voor- en nadelen van huren of kopen

Het is altijd verstandig om een afweging te maken tussen de risico’s van het huren of kopen van een huis. Bekijk de video hiernaast over de voor- en nadelen van beide opties en ontdek waar je aan moet denken bij je afweging. Of lees hier meer over de voor- en nadelen van huren of kopen. Zo kun je een keuze maken die bij jou past.

Illustratie van oplichtend lampje met goede tips om huis te kopen

Stap voor stap op weg naar je eerste huis

Ben je nog niet zo ver om met ons in gesprek te gaan en wil je eerst zelf je mogelijkheden onderzoeken? Wij helpen je op weg met een rekentool, tips en oplossingen. Stap voor stap op weg naar je eerste huis.

Bekijk de stappen