2 huurders die willen kopen

Ik woon al een aantal jaren in een huurwoning

Met de huidige lage rente kan het zijn dat de hypotheeklast van een koopwoning gelijk of lager is dan de lasten van je huurwoning. De Rabobank denkt hierbij ook graag mee over mogelijkheden.

Een voorbeeld: het verhaal van Johan en Nour

Johan en Nour wonen samen in een huurappartement in een middelgrote stad. Johan werkt in het basisonderwijs en Nour is sinds twee jaar bedrijfsadviseur bij een grote organisatie. Samen hebben ze een mooi inkomen om van te leven. Johan en Nour vinden het tijd voor de volgende stap en zouden heel graag een eigen huis kopen. Ze hebben eigen geld gespaard om de kosten koper te kunnen betalen en hebben ze zelfs genoeg gespaard om een hele nieuwe inrichting voor hun nieuwe huis te kopen.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Tijdens het Eerste-huis-gesprek zal er altijd getoetst worden of het inkomen zogezegd ‘bestendig’ is. Hierbij wordt gekeken naar het inkomen, schulden en eventueel andere zaken die invloed kunnen hebben op de stabiliteit van het inkomen. Dus niet alleen je inkomen telt mee, ook andere zaken worden meegewogen.

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

Het is altijd verstandig om een afweging te maken tussen de risico’s van het huren of kopen van een huis. Rabobank heeft een checklist gemaakt waar je aan moet denken bij die afweging. In de video hiernaast leggen we uit wat de voor- en nadelen van beide opties zijn. Zo kun je een keuze maken die bij jou past. Of klik hier om meer te lezen over de voor- en nadelen van huren en kopen.

In het oriëntatiegesprek met een financieel adviseur kijken we naar jouw financiële situatie en het bedrag dat je maximaal zou kunnen en willen lenen. Of jij een hypotheek kunt krijgen, kunnen we niet garanderen.Snel antwoord via de chat

Heb je een algemene vraag over wonen of hypotheken? Via de chat krijg je hier meteen antwoord op.

Stel je vraag

Geen vast contract en misschien toch een hypotheek?

Hieronder vind je voorbeelden van situaties waarin het soms toch mogelijk is gebleken om een hypotheek aan te vragen. Of jij in een vergelijkbare situatie een hypotheek kunt krijgen, kunnen we niet garanderen. De toekenning van een hypotheek hangt namelijk van meerdere zaken af.