Stel gaat klussen in nieuwe woning

Huren of kopen?

Woon je bij je ouders en denk je erover om op jezelf te gaan? Of huur je een woning en denk je aan kopen? Zowel het kopen als huren van een woning heeft zijn voor- en nadelen. Zo kun je er bij een huurhuis zo weer uit als je wilt verhuizen. Maar het geld dat je aan huur betaalt, verdwijnt helaas in een bodemloze put. Bij een koopwoning kun je vermogen opbouwen. En het kan zelfs zo zijn dat de hypotheeklast gelijk is aan of lager dan de lasten van je huurwoning. Wij zetten de voor- en nadelen van huren en kopen voor je op een rij, zodat jij een goede afweging kunt maken.

Voor- en nadelen huren

Voor- en nadelen kopen

Koppel in keuken: man raakt hoed van lachende vrouw aan

Je eerste huis kopen

Het kopen van je eerste huis is leuk en spannend. Er komt vaak veel op je af. We helpen je daarom graag stap voor stap op weg naar je eerste koophuis. En omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee.

Alles over je eerste hypotheek

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Korting op je hypotheekrente

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We laten je zien dat er meer mogelijk is

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou.

Illustratie van een vrouw met een lamp boven haar hoofd

We begrijpen jouw situatie als geen ander

We begrijpen dat iedere situatie uniek is. Daarom zorgen wij ervoor dat jij een expert spreekt die snapt wat jij nodig hebt.

Veelgestelde vragen:

Bereken je hypotheek en maandlasten

Bereken eenvoudig je maximale hypotheek en zie direct een indicatie van je maandlasten. Liever een adviseur spreken? Dat kan natuurlijk ook.

phone

Hulp nodig?