Tips voor het sparen voor een eigen huis

Sparen voor een eigen huis

Als je een huis wilt kopen kun je maximaal de waarde van het huis lenen. De bijkomende kosten, de zogeheten kosten koper, moet je met eigen geld betalen. Dit kan al gauw oplopen tot ruim € 20.220 en dat is een hoop geld. Start daarom vandaag nog met sparen voor je (eerste) huis. Het aanmaken van een Spaarpotje in de Rabo App kan je hierbij helpen. Hiermee kun je eenvoudig volgen hoe je ervoor staat.

Start met sparen

    Doelgericht sparen voor de kosten koper Je ziet direct hoe je ervoor staat Binnen 2 minuten aangemaakt

Hoe koop je nog een huis?

Jonge mensen komen ongeveer een ton tekort wanneer ze een huis willen kopen. In deze podcast zoekt Blogger Renée Lamboo samen met Rabobank-econoom Nic Vrieselaar naar de oorzaken, maar ook naar oplossingen.

Hoeveel eigen geld heb je nodig voor een koophuis?

De bijkomende kosten zoals de advies- en afsluitkosten, notariskosten taxatiekosten noemen we de kosten koper. Ook de overdrachtsbelasting valt daaronder. Sinds 1 januari 2021 betaal je eenmalig geen overdrachtsbelasting als je tussen de 18 en 35 jaar bent en een woning koopt. Hierdoor hoef je minder eigen geld in te leggen. Gemiddeld bedragen de kosten koper 6% (inclusief overdrachtsbelasting) van de woningwaarde. De gemiddelde huizenprijs in Nederland ligt rond de € 337.000. Als je een huis koopt van dit bedrag kun je ervan uitgaan dat je rond de € 20.220 aan eigen geld nodig hebt. Hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen, dan moet je rekenen op een bedrag rond de € 13.480.

Hoeveel eigen geld heb je nodig voor een koophuis? Ga naar https://www.youtube.com/watch?v=jJsyKkTpaM4&feature=youtu.be

Makkelijker sparen met een Spaarpotje

Spaarpotjes koppel je eenvoudig aan jouw Rabo SpaarRekening. De groene voortgangsbalk laat je zien hoe dicht je bent bij het bereiken van jouw spaardoel. Zo spaar je doelgericht en wordt het overzichtelijker. Heb je het geld toch eerder nodig? Geen zorgen, je kunt het geld op ieder moment overboeken van je Spaarpotje naar je betaalrekening.

Makkelijker sparen met een spaarpotje? bekijk het op https://youtu.be/o5GeCb4aV8o

Bepaal of je kunt kopen

Door te beginnen met sparen ben je een stapje dichter bij je koophuis. Heb je al een bedrag bij elkaar gespaard en een huis op het oog? Dan wil je vast weten of het financieel haalbaar is om het huis te kopen.

Spaar voor je huis

Start nu met doelgericht sparen voor je huis. Een Spaarpotje is zo aangemaakt