Man denkt na over verlengen hypotheekrente met iPad in zijn hand.

Hypotheekrente verlengen

Loopt de rentevaste periode van je hypotheek bijna af? Een goed moment om je hypotheek onder de loep te nemen en te kijken welke periode bij jouw situatie past. Lees meer over het opnieuw vastzetten van je hypotheekrente.

Kiezen van een rentevaste periode

Hoelang wil je zekerheid over je maandlasten? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor de rentevaste periode die je kiest. Je kunt je rente kort of lang vastzetten. Het rentetarief voor een korte rentevaste periode is meestal lager dan voor een lange. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Korte rentevaste periode

    + Daalt de rente? Dan is de volgende verlenging om hier van te profiteren meestal dichterbij - Je loopt maar een korte periode geen risico op hogere rente - Je hebt een kortere periode zekerheid over je maandlasten

Lange rentevaste periode

    + Je loopt voor een langere periode geen risico op een hogere rente + Je maandlasten blijven die langere periode gelijk - Je profiteert er niet van als de rente in de tussentijd lager wordt - Wil je tussentijds een andere rente of ander rentetype? Dan betaal je meestal een hogere vergoeding dan bij een korte rentevaste periode

Stappen rentevaste periode verlengen

1

Stap 1: wij sturen je een rentevoorstel

Drie maanden voordat je rentevaste periode afloopt, ontvang je van Rabobank een aanbod plus extra informatie over onze rentevormen. Deze ontvang je per brief of online via Rabo App of Rabo Online Bankieren.

2

Stap 2: geef je keuze door

Kies je nieuwe rentevaste periode eenvoudig via de app. Je bevestigt je keuze met je vijf-cijferige code. Heb je van ons een brief met formulier ontvangen om te verlengen? Dan kun je ook je gewenste rentevaste periode aankruisen aan op dit formulier en stuur dit naar ons terug. Wij voeren de nieuwe rentevaste periode door. Geef je geen keuze door, dan verlengen we tegen een vooraf vastgestelde rentevaste periode. Welke dat is, staat in je aanbod. Vaak is dat dezelfde rentevaste periode als je nu hebt, maar het hangt ook af van de restant looptijd van je lening en je hypotheekvorm.

3

Stap 3: bevestiging nieuwe rentevaste periode

Je ontvangt een bevestiging van je keuze in je ‘Berichten’ in de Rabo App en Rabo Online Bankieren.

4

Stap 4: ingangsdatum nieuwe rente (of premie)

Je nieuwe rente gaat direct na het einde van je vorige rentevaste periode in. Aan het einde van de maand waarin je nieuwe rentevaste periode in gaat, wordt het nieuwe maandbedrag voor het eerst geïncasseerd.

Goed om te weten voor het maken van een keuze

Wil je een nieuwe rentevaste periode kiezen? Houd dan onder andere rekening met de volgende zaken:

phone

Hulp nodig?