Als je een huis wilt kopen kun je op dit moment maximaal de waarde van het huis lenen. De bijkomende kosten, de zogeheten kosten koper, moet je met eigen geld betalen. Dit kan al gauw oplopen tot € 16.000 en is een hoop geld. Start daarom vandaag nog met sparen voor je (eerste) huis. Het aanmaken van een Spaarpotje in de Rabo App kan je hierbij helpen. Hiermee kun je eenvoudig volgen hoe je ervoor staat. Word ook een aanpakker!

Doelgericht sparen voor de kosten koperJe ziet direct hoe je ervoor staatBinnen 2 minuten aangemaakt
Maak Spaarpotje aan

Hoeveel eigen geld heb je nodig voor een koophuis?

De bijkomende kosten zoals de advies- en afsluitkosten, notariskosten, overdrachtsbelasting en taxatiekosten noemen we de kosten koper. Gemiddeld bedragen de kosten koper 6% van de woningwaarde. De gemiddelde huizenprijs in Nederland ligt rond de € 265.000. Als je een huis koopt van dit bedrag kun je ervan uitgaan dat je rond de € 16.000 aan eigen geld nodig hebt.

Lees meer over de kosten koper

Makkelijker sparen met een Spaarpotje

Spaarpotjes koppel je eenvoudig aan jouw Rabo InternetSparen. De groene voortgangsbalk laat je zien hoe dicht je bent bij het bereiken van jouw spaardoel. Zo spaar je doelgericht en wordt het overzichtelijker.

Heb je het geld toch eerder nodig? Geen zorgen, je kunt het geld op ieder moment overboeken van je Spaarpotje naar je betaalrekening.

Lees meer over Spaarpotjes

Bepaal of je kunt kopen

Door te beginnen met sparen ben je een stapje dichter bij je koophuis. Heb je al een bedrag bij elkaar gespaard en een huis op het oog? Dan wil je vast weten of het financieel haalbaar is om het huis te kopen.

Lees meer over je hypotheek berekenen

Pak het aan

Start nu met doelgericht sparen voor je huis. Een Spaarpotje is zo aangemaakt.

Maak Spaarpotje aan