Man zit bedenkelijk met zijn handen in het gezicht

Goed verzekerd blijven na een scheiding

Het is belangrijk dat je goed verzekerd blijft. Ook na een scheiding of een relatiebreuk. Spreek daarom af wie welke verzekering overneemt en wie een nieuwe afsluit.

Check je verzekeringen in de Rabo App

Heb je samen met je (ex-)partner verzekeringen afgesloten of samengevoegd toen je ging samenwonen? Als jullie uit elkaar gaan moeten jullie weer apart van elkaar verzekerd zijn. Loop daarom de verzekeringen door. Denk aan de woonhuis- inboedel- en reisverzekering. Beslis samen wie welke verzekeringen overneemt en wie een nieuwe afsluit.

Neem je de bestaande vezekeringen over? Controleer of deze nog aansluiten op je nieuwe situatie. Misschien mis je een bepaalde dekking of staan je woonverzekeringen per ongeluk nog op je oude adres. Zo voorkom je dat je onder- of over verzekerd bent.

Controleer je gezinssamenstelling

Na een scheiding verandert de gezinssamenstelling meestal. Bijvoorbeeld wanneer je apart van je (ex-)partner gaat wonen of als je kinderen met je (ex-)partner hebt.

Als je je bestaande verzekeringen meeneemt naar je nieuwe situatie, check dan of de gezinssamenstelling nog klopt. Je verzekeringen van Interpolis via Rabobank kun je inzien en eenvoudig wijzigen in de Rabo App of via Rabo Online Bankieren.

Naar mijn verzekeringen

Vergeet je autoverzekering niet

Je bent wettelijk verplicht om je auto te verzekeren. Zorg er daarom altijd voor dat de auto waarin je rijdt minimaal WA-verzekerd blijft. Zo voorkom je een boete en vervelende gevolgen bij schade. Neem je de auto(‘s) of een ander voertuig over? Dan kun je via Interpolis de schadevrije jaren overnemen, ook wanneer je niet de verzekeringnemer (polishouder) bent. De verzekeringnemer moet dan een afstandsverklaring tekenen.

Heb je een Interpolis Autoverzekering? De persoon die de schadevrije jaren niet overneemt kan dan wel dezelfde korting als voorheen krijgen. Neem hiervoor contact op met Rabobank.

Heb je al een reis geboekt?

Wil je vakantie annuleren, omdat jullie uit elkaar gaan? Het verschilt per verzekeraar of de annuleringskosten worden vergoed. Check goed de voorwaarden van je reis- en annuleringsverzekering.

Heb je een doorlopende annuleringsverzekering van Interpolis? Dan is de annulering gedekt wanneer de reis is geboekt en de scheidingsprocedure of het stoppen van een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract daarna is begonnen.

Tips

Illustratie document, pen, munt en sleutel

Is je ex-partner de verzekeringnemer?

Houd er dan rekening mee dat je ex een verzekering (per direct) kan opzeggen of wijzigen. Hierdoor ben je niet meer verzekerd.

Illustratie spaarpot met fotolijstje

Controleer de begunstiging bij de uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

Ga na of de begunstiging van de uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering nog klopt. Hiermee controleer je of de juiste personen recht hebben op de uitkering bij een overlijden.

Illustratie document met pen

Sluit je nieuwe verzekeringen af in de Rabo App

Neemt jouw (ex-)partner de bestaande verzekeringen over? Sluit dan op tijd nieuwe verzekeringen af en stem ze af op jouw situatie. Je verzekeringen afsluiten, inzien en wijzigen doe je eenvoudig zelf in de Rabo App.

Check je verzekeringen

Handige links