Gezin geniet samen van een taart

Overlijdensrisico­­verzekering

Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële zorgen wel. Zorg dat jouw geliefden door kunnen met hun leven als jij er niet meer bent.

Een geldbedrag voor je nabestaandenAl vanaf een paar euro per maandDirect online geregeld

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Liever eerst een gesprek? Neem contact met mij op

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Je sluit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af voor je nabestaanden zodat zij niet achterblijven met financiële zorgen als jij of je partner overlijdt. Je kunt zelf aangeven wie de eenmalige uitkering na het overlijden moet ontvangen. Dit kunnen je partner, kinderen of andere nabestaanden zijn, maar bijvoorbeeld ook een zakelijke partner.

Een overlijdensrisicoverzekering voor

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je geliefden

Als één inkomen plotseling wegvalt door overlijden, zijn de financiële gevolgen voor je partner, gezin of familie groot. Uit onderzoek blijkt dat:

 • de financiële gevolgen van overlijden op jongere leeftijd vaak zelf niet te dragen zijn door de nabestaanden
 • bijna de helft van de Nederlanders (45%) bij het overlijden van de partner de huur of hypotheek van het huis niet meer kan betalen en gedwongen wordt te verhuizen
 • 60% er financieel flink op achteruit gaat en 1/3e de manier van leven drastisch moet veranderen

Kunnen je kinderen nog naar dezelfde school en sportvereniging als jij of je partner komt te overlijden? Moet je gezin verhuizen als jij er niet meer bent? Een overlijdensrisicoverzekering kan een antwoord zijn op deze vragen.

Bereken je premie
Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je geliefden

Waar kun je een overlijdensrisicoverzekering voor gebruiken?

Het geldbedrag dat je nabestaanden ontvangen, mogen zij naar eigen keuze besteden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • de huur of hypotheek
 • kinderopvang
 • hulp bij het huishouden
 • onbetaald verlof voor jezelf of je partner
 • de studie van de kinderen
 • blijven leven zoals je gewend bent

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand. De kosten van de overlijdensrisicoverzekering zijn onder andere afhankelijk van je leeftijd, het verzekerd bedrag en de looptijd van de verzekering. Je kunt de premie eenvoudig en binnen twee minuten berekenen door een aantal vragen in te vullen.

Bereken je premie
Vergelijk je bestaande overlijdensrisicoverzekering

Heb je al een overlijdensrisicoverzekering? Misschien is het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering interessant. De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn in het voorjaar van 2020 opnieuw gedaald. Daarnaast kun je nu ook kiezen voor een maandelijks gelijkblijvende premie.

Je kunt zelf online een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluiten zonder advies. Nadat je je nieuwe polis hebt ontvangen kun je je huidige overlijdensrisicoverzekering opzeggen. Voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering word je wel opnieuw medisch beoordeeld. 

 

Overlijdensrisicoverzekering aanpassen

Overlijdensrisicoverzekering bij je huurwoning

Ook als je een woning huurt, wil je die niet moeten verlaten als iemand komt te overlijden. Een goedkopere huurwoning die past bij je nieuwe financiele situatie is niet zomaar gevonden. Dan is het fijn als je voorzien hebt in de huur voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld zolang de kinderen thuis wonen of tot aan je pensioen.

Overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is een goed moment om na te denken over wat er kan gebeuren in onverwachte situaties zoals het overlijden van jou of je partner. Kun je in dat geval de hypotheeklasten nog betalen? Een overlijdensrisicoverzekering kan een oplossing zijn om deze kosten op te vangen.  Lees meer over een overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering en je hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten zonder advies

Meer over het online afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Ga je verhuizen? Check je woonverzekeringen

Sluit je een overlijdensrisicoverzekering af omdat je gaat verhuizen of net bent verhuisd? Check dan meteen of je woonverzekeringen goed geregeld zijn. Met de woonverzekeringen van Interpolis verzeker je je huis én de spullen in en om je huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm.

Bekijk de inboedelverzekering Bekijk de woonhuisverzekering

Nog geen klant?

Wanneer je nog geen klant bent bij Rabobank en graag een Interpolis overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten zijn er twee opties. 

 1. Wanneer je zelf online een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten heb je een Rabobank betaalrekening nodig om te kunnen inloggen. Deze rekening kun je online aanvragen. Na ontvangst van de betaalpas kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.
 2. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering via een adviseur kan alleen in combinatie met een hypotheek óf als je voor een organisatie een ORV wil afsluiten.

Meer informatie

Bereken eenvoudig en vrijblijvend je premie

Je kunt de premie eenvoudig en binnen twee minuten berekenen door een aantal vragen in te vullen.

Bereken je premie